Let's Get Ready To Rumble!

Markić spreman za meč u Mostaru

Biće to prvi put ukupno da pred svojim navijačima boksa tako važan meč, odnosno brani europsku titulu WBO pojasa u poluteškoj kategoriji.
Sport / Ostali sportovi | 25. 05. 2019. u 13:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi put poslije 2012. godine, Mostarac Emil Markić će dobiti priliku da boksa pred domaćom publikom u dvorani Bijeli Brijeg (nedjelja, 19 sati).

Biće to prvi put ukupno da pred svojim navijačima boksa tako važan meč, odnosno brani europsku titulu WBO pojasa u poluteškoj kategoriji.

Foto: Bljesak.info / Emil Markić

Na vaganju u Hotelu Mostara uoči meča Mostarac je imao 79 kilograma, a Adamek 78.70 kg.

Foto: Bljesak.info / Tomaš Adamek

Protivnik je Tomaš Adamek iz Češke Republike, a u glavnoj borbi priredbe u Mostaru će se boksati 10 rundi po 3 minute.

Foto: Bljesak.info / Na vaganju u Mostaru uoči meča

Mostarac je trenutačno na skoru od 29-2 u profi boks karijeri, dok Adamek ima 47 borbi (28 pobjeda, 17 poraza i 2 remija). Ukupni skor je relativna stvar i ovisi dobrim dijelom o protivnicima s kojima se pojedinac našao u ringu.

"Ovo je sjajna prilika za mene da se borim za titulu prvaka Europe po WBO-u. Protivnik je snažan i očekujem dobru borbu", poručio je boksač iz Češke na konferenciji za novinare.

"Ja bih se prvo zahvalio Boxing Promotionsu i svom menadžeru Redži Dedeiću i Vladi HNŽ-a koji su pokrovitelji ove boksačke večeri. Zahvaljujem se svim sponzorima, ljudima koji su pomogli u organizaciji, Davidu Damjanoviću, Željku Pušiću, svojim trenerima, i svakom gledatelju koji će sutra doći u dvoranu", kazao je na početku Emil Markić.

"Spreman sam, jedva čekam borbu, tremu i pritisak ne osjećam jer nisam takav tip. Siguran sam da svi koji dođu sutra u dvoranu neće iz nje otići razočarani. Ja se nadam da će dvorana biti puna, a hoće li tako i biti, vidjet ćemo u nedjelju", kazao je Markić.

Kopirati
Drag cursor here to close