Let's Get Ready To Rumble!

Markić spreman za meč u Mostaru

Biće to prvi put ukupno da pred svojim navijačima boksa tako važan meč, odnosno brani europsku titulu WBO pojasa u poluteškoj kategoriji.
Sport / Ostali sportovi | 25. 05. 2019. u 13:54 Bljesak.info
Kopirati

Prvi put poslije 2012. godine, Mostarac Emil Markić će dobiti priliku da boksa pred domaćom publikom u dvorani Bijeli Brijeg (nedjelja, 19 sati).

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biće to prvi put ukupno da pred svojim navijačima boksa tako važan meč, odnosno brani europsku titulu WBO pojasa u poluteškoj kategoriji.

Foto: Bljesak.info / Emil Markić

Na vaganju u Hotelu Mostara uoči meča Mostarac je imao 79 kilograma, a Adamek 78.70 kg.

Foto: Bljesak.info / Tomaš Adamek

Protivnik je Tomaš Adamek iz Češke Republike, a u glavnoj borbi priredbe u Mostaru će se boksati 10 rundi po 3 minute.

Foto: Bljesak.info / Na vaganju u Mostaru uoči meča

Mostarac je trenutačno na skoru od 29-2 u profi boks karijeri, dok Adamek ima 47 borbi (28 pobjeda, 17 poraza i 2 remija). Ukupni skor je relativna stvar i ovisi dobrim dijelom o protivnicima s kojima se pojedinac našao u ringu.

"Ovo je sjajna prilika za mene da se borim za titulu prvaka Europe po WBO-u. Protivnik je snažan i očekujem dobru borbu", poručio je boksač iz Češke na konferenciji za novinare.

"Ja bih se prvo zahvalio Boxing Promotionsu i svom menadžeru Redži Dedeiću i Vladi HNŽ-a koji su pokrovitelji ove boksačke večeri. Zahvaljujem se svim sponzorima, ljudima koji su pomogli u organizaciji, Davidu Damjanoviću, Željku Pušiću, svojim trenerima, i svakom gledatelju koji će sutra doći u dvoranu", kazao je na početku Emil Markić.

"Spreman sam, jedva čekam borbu, tremu i pritisak ne osjećam jer nisam takav tip. Siguran sam da svi koji dođu sutra u dvoranu neće iz nje otići razočarani. Ja se nadam da će dvorana biti puna, a hoće li tako i biti, vidjet ćemo u nedjelju", kazao je Markić.

Kopirati