Ništa od 20. naslova

Marin Čilić lako poražen u finalu Moskve

Hrvatski tenisač Marin Čilić (ATP - 41.) poražen je u finalu ATP turnira u Moskvi, bolji od njega je bio domaći predstavnik Aslan Karacev (ATP - 22.) 6:2, 6:4 nakon jednog sata i 16 minuta igre.
Sport / Ostali sportovi | 24. 10. 2021. u 22:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Marin Čilić

Bio je to jednosmjeran meč u kojem je Čilić izgubio početni udarac tri puta, a prvu break priliku izborio je tek na servisu Karaceva za meč. Rus je nakon duže izmjene dočekao pogrešku Čilića te kasnije završio meč u svoju korist.

Odmah na startu meča 28-godišnji Karacev je oduzeo servis Čiliću i kompletno gledano ruski tenisač je bio bitno bolji u prvom setu. Sve to je kasnije donijelo i novi break i laganih 6-2 u prvoj dionici za drugog nositelja.

U drugom setu Čilić je postao ravnopravan u ovom finalu, ali opet je on bio prvi koji je upao u probleme na svoj početni udarac. Kod 3-3 Čilić je uspio spasiti prve dvije break-lopte u tom gemu, ali ne i treću koja je potom usmjerila ostatak ovog finala.

Ovo je bilo 34. finale za Čilića, a ostao je na 19 titula.

Čilić je dvostruki osvajač Moskve, slavio je 2014. i 2015. godine pobjedama u finalu protiv Roberta Bautiste Aguta.

Karacevu je ovo drugi ATP turnir u karijeri, prvi je osvojio tijekom ove godine (Dubai), a sasvim je zasluženo zaustavio Čilića u njegovom pokušaju da osvoji dvadesetu ATP titulu u karijeri.

Kopirati
Drag cursor here to close