Karijera u usponu

Marin Čilić: Još nisam dosegnuo svoj vrhunac

"Osjećam da još nisam dosegnuo svoj vrhunac", izjavio je 43. tenisač na pojedinačnoj ATP ljestvici nakon što je u ponedjeljak u prvom kolu pariškog Masters 1000 turnira pobijedio Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea sa 6-0, 3-6, 6-3.
Sport / Ostali sportovi | 03. 11. 2020. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osvajač US Opena i nekadašnji treći tenisač svijeta 32-godišnji Marin Čilić vjeruje da još nije dosegnuo vrhunac karijere, iako se među teniskim profesionalcima natječe već 16 godina.

"Osjećam da još nisam dosegnuo svoj vrhunac", izjavio je 43. tenisač na pojedinačnoj ATP ljestvici nakon što je u ponedjeljak u prvom kolu pariškog Masters 1000 turnira pobijedio Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea sa 6-0, 3-6, 6-3.

Pobjednik US Opena 2014. te finalist Wimbledona 2017. i Australian Opena 2018. potom je pojasnio što bi za njega značio vrhunac karijere, javlja HINA.

"To znači da se na terenu osjećam najbolje fizički, mentalno, tehnički, da igram svoj najbolji tenis. Želio bih dostići taj vrhunac i osjetiti da sam to učinio. Za to sam radio, a onda se mogu opustiti i otići u mirovinu."

U trenutku kad je bio redoviti član društva desetorice najboljih tenisača svijeta, kad je od Rogera Federera izgubio finale Australian Opena 2018. u pet setova i došao do trećeg mjesta na ATP ljestvici, Čilić je najavljivao pohod i na sam vrh. Međutim, to se nikada nije dogodilo, a u posljednje dvije sezone, nakon što je hrvatsku reprezentaciju vodio do drugog trijumfa u Davis Cupu, Marin bilježi rezultatski pad.

"Ne bih to nazvao razočaranjem, ali osjećam da nisam ostvario ono što sam mogao ostvariti", izjavio je Čilić koji u 2020. još nijednom nije bio u četvrtfinalu nekog turnira, a najbolji mu je rezultat osmina finala na Australian Openu.

No, kad već nije briljirao na teniskom terenu, Marin će 2020. pamtiti po rođenju sina Balde, s kojim je proveo više vremena nego što je mogao očekivati, s obzirom na šestomjesečnu stanku zbog pandemije izazvane novim koronavirusom.

"Osjećam se jako sretnim na terenu i izvan njega. To mi daje još malo više stabilnosti dok igram. Kad završavam s turnirima, kad gubim, sretan sam što idem kući", zaključio je Čilić koji će u utorak igrati protiv Francuza Corentina Mouteta (ATP - 75.) za plasman u osminu finala pariškog Mastersa.

Kopirati
Drag cursor here to close