Posrtanja

Marin Čilić i Damir Džumhur ispali u prvom kolu Australian Opena

Marin Čilić izgubio je u prvom kolu Australian Opena od Bugarina Grigora Dimitrova sa 6:4 6:2 7:6 (5). Džumhura je pak nadigrao domaći igrač James Duckworth u tri seta, 6:3, 6:2, 6:4.
Sport / Ostali sportovi | 08. 02. 2021. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Foto: ATP / Marin Čilić

Marin Čilić dobro krenuo u meč protiv Bugarina Grigora Dimitrova, imao u dva navrata po break loptu u prvom setu, ali ih nije iskoristio. Dimitrov je iskoristio svoju prvu i osvojio set sa 6:4.

U drugom setu još dominantnija predstava 18. nositelja. Napravio je dva breaka i mirno osvojio set sa 6:2.

Da Marin nije igrač koji se lako predaje pokazao je u trećem setu. Zaigrao je dosta bolje u odnosu na prva dva seta i poveo je sa 5:3 te servirao za set. Imao je Čilič i set loptu, ali napravio jednu od mnogobrojnih neprisiljenih pogrešaka te vratio Dimitrova u set.

Otišlo se u tie break u kojem se igralo poen za poen do 6:4 za Bugarina koji je time došao do dvije meč lopte. Marin je spasio prvu na protivnikov servis, ali na drugu je poslao forhend u sredinu mreže te priznao kapitulaciju u ovom dvoboju. 

Dimitrov je odigrao odlično na svom početnom udarcu, zabio je čak 19 as servisa, dok je Čilić zabio samo četiri. Međutim, ono što je ponovno bilo presudno u jednom meču Marina Čilića jesu neprisiljene pogreške. Marin ih je napravio čak 41 u tri seta što je zaista previše, jako se puno griješio kada se Dimitrov služio slajs udarcem i to je odlučilo pobjednika.

Dimitrov će u drugom kolu igrati protiv Australca Bolta.

I Damir Džumhur eliminiran na startu Australian Opena.

Najboljeg bh. tenisača u prvom kolu grand slama u Melbourneu nadigrao je domaći igrač James Duckworth u tri seta, 6:3, 6:2, 6:4.

Džumhur je dobro otvorio meč, napravio break za vodstvo od 1:0, ali Duckworth zatim u trećem gemu pravi rebreak i stvari vraća na početak.

Zadnja tri gema prvog seta dobija Australac i više nije bilo povratka. Prvi set Duckworth osvaja sa 6:3, u sličnom maniru je osvojio i naredna dva za glatkih 3-0 na kraju.

Bh. tenisač do kraja dvoboja više nije osvojio nijedan break. 

Novak Đoković bio je uvjerljiv protiv Jeremyja Chardyja (6:3, 6:1, 6:2).

Kopirati
Drag cursor here to close