Plivački miting

Mali delfini: Plivači „Orke“ osvojili 14 medalja

Klub vodenih sportova „Orka“ na ovom mitingu predstavljalo je 13 plivača.
Sport / Ostali sportovi | 26. 11. 2018. u 15:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Orca / Osvojene medalje

U organizaciji Plivačkog kluba „Olymp“ iz Banja Luke, proteklog vikenda održao se IV međunarodni plivački miting pod nazivom „Mali delfini 2018“, na kome je sudjelovala i mostarska „Orka“.

Klub vodenih sportova „Orka“ na ovom mitingu predstavljalo je 13 plivača, i to: Muhamed Šantić, Nidal Salčin, Tamara Pezer, Ishak Rahimić, Vladan Pištignjat, Danko Pištignjat, Jan Kovač, Joško Rozić, Petra Mandarić, Stefan Dragić, Andrijana Škobić, Lea Pudar i Petra Pezer.

Foto: Orca / Plivači na mitingu

Plivači „Orke“ osvojili su ukupno 14 medalja, od toga 9 zlatnih i 5 srebrenih. Najvrijednije rezultate mitinga postigli su Petra Pezer (2012.) i Joško Rozić (2011, koji su proglašeni za najbolje plivače mitinga u svojim kategorijama, priopćeno je.

Osvajači medalja za Orku„“ na ovom mitingu bili su:

-             Petra Pezer; 25m kraul zlato, 25m leđa zlato, 25m prsno zlato, 25m delfin zlato, 50m kraul zlato.,

-             Joško Rozić; 25m kraul zlato, 25m leđa zlato, 25m delfin zlato, 50m kraul zlato, 25m prsno prsno srebro.,

-             Andrijana Škobić; 50m prsno srebro, 50m leđno srebro.,

-             Ishak Rahimić; 50m prsno srebro.,

-             Petra Mandarić; 50m leđno srebro.

Da je bilo malo više sreće,još nekoliko plivača moglo se okititi sa još nekoliko medalja, jer osvojili su čak 8 četvrtih mjesta sa minimalnim zaostacima za osvajačima medalja.

Foto: Orca / Osvajači medalja

Treneri u pratnji plivača na ovom mitingu bili su Deni Mandić i Luka Posavac, kome je ovo bio i trenerski debi na plivačkim takmičenjima za „Orku“

Već narednog vikenda plivači „Orke“ nastupit će na međunarodnom plivačkom mitingu „IX Cup Novi Grad – Novi Grad challenge 2018“, koji će se održati u Sarajevu, a Kerim Sadiković će zajedno sa svojom trenericom Alenom Ćemalović u četvrtak otputovati u Novi Sad na prvenstvo zemalja Centralne Europe, gdje će imati natup u sklopu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Foto: Orca / Zajedno do medalja
Kopirati
Drag cursor here to close