Hutovo blato

Maja Čolović i Zaim Šuman pobjednici vojničkog crossa u Čapljini

Na crossu je sudjelovalo ukupno 90 sudionika.
Sport / Ostali sportovi | 18. 02. 2020. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zaim Šuman i Maja Čolović pobjednici su cross utrke koja se, već tradicionalno, održala u Parku prirode Hutovo blato u Čapljini.

Radi se utrci na stazi od osam kilometara, koju je Šuman istrčao za 28.02 minuta, a Čolović za 40.03 minuta.

''Bilo je toplije nego što sam očekivala, ali na kraju sam zadovoljna ostvarenim vremenom'', rekla je Čolović u izjavi za Bljesak.info.

Foto: Bljesak.info / Maja Čolović i Zaim Šuman pobjednici vojničkog crossa u Čapljini

Svojim vremenom zadovoljan je i Zaim Šuman.

''Ovdje sam do sada nastupio više puta i sigurno mi je drago trčati ovdje jer se radi o specifičnoj lokaciji - Parku prirode Hutovo blato. Dugo sam aktivan u ovom sportu tako da rezultat isto nije iznenađenje'', rekao je Šuman za Bljesak.info.

Inače, radi se o utrci kojom su Oružane snage BiH obilježile Dan Međunarodnog vojnog vijeća za sport.

Foto: Bljesak.info / Zaim Šuman

''Ova manifestacija promovira praksu sporta u vojnom kontekstu širom svijeta i mi smo tome dali doprinos. Glavni cilj nam je tako pridonijeti svjetskom miru udruživanjem oružanih snaga kroz sport, a moto pod kojim je održana utrka je  “Prijateljstvo kroz sport'', istaknuli su za Bljesak.info organizatori.

Na crossu su, osim pripadnika OS BiH, sudjelovali pripadnici granične policije, lokalne policije, EUFOR-a, NATO-a, Ministarstva sigurnosti i učenika čapljinskih škola.

Na crossu je sudjelovalo ukupno 90 sudionika. U ženskoj konkurenciji drugo mjesto pripalo je Mireli Alispahić, a treće Maji Jelčić, dok je u muškoj konkurenciji drugi bio Eldin Bubalo, a treći Rade Šimić.

Kopirati
Drag cursor here to close