Kada će potrošiti tolike novce?

Lova do krova

Harper je postao najplaćeniji u povijesti bejzbola jer su mu Philadelphia Philliesi dali ugovor na 13 godina težak 330 milijuna dolara, ali ...
Sport / Ostali sportovi | 20. 03. 2019. u 08:50 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Što reći drugo nego - bejzbol tržište je posljednjih mjeseci u SAD jednostavno poludjelo. Jer kako drugačije opisati posljednje astronomske ugovore koji su potpisani i koji se još uvijek potpisuju.

Međutim, još ranije je bilo velikih ugovora u ovom sportu. Uostalom, Alex Rodriguez kojeg danas često gledamo u društvu Jennifer Lopez, velika zvijezda ovog sporta je 2006. godine potpisao za New York Yankeese ugovor na deset godina vrijedan 275 milijuna dolara.

Njega je preskočio sjajni igrač rođen u Maracayju, Venezueli Miguel Cabrera koji je 2014. godine stavio potpis na 292 milijuna dolara vrijedan ugovor sa svojom tadašnjom momčadi Detroit Tigersima koji su mu dali prilikom prvog potpisivanja ugovora 2008. godine 152 milijuna dolara za šest godina.

Cabreru i Rodrigueza će preteći Giancarlo Stanton koji za produženje ugovora s Miami Marlinsima na 13 godina uzima vrtoglavih 325 milijuna dolara. Na drugo mjesto iza Stantona se probio Manny Machado iz San Diego Padresa. Machado je po odlasku iz Los Angeles Dodgersa dogovorio ugovor 300 milijuna dolara za deset sezona.

Početkom mjeseca Bryce Harper se izborio za ugovor koji će u tom trenutku biti rekordan. Harper je postao najplaćeniji u povijesti bejzbola jer su mu Philadelphia Philliesi dali ugovor na 13 godina težak 330 milijuna dolara. Suradnja snažnog Amerikanca s Philliesima nema nikakvu izlaznu klauzulu pa će do svoje 39. godine morati dobiti i posljednji cent.

Mike Trout je dvaput proglašavan za MVP lige, a u sedam navrata bio je dio MLB All Stara, zato njegova momčad ne bira sredstva kako bi ga zadržala. Njegov dosadašnji ugovor s Angelsima vrijedan 144 milijuna dolara traje do iduće godine, a klub je odlučio ponuditi mu novi. I to zamislite, 12-godišnji za koji bi trebao inkasirati suludih 430 milijuna dolara. Ugovor još nije potpisan ali ukoliko bude, Trout će postati najplaćeniji sportaš današnjice.

Kopirati
Drag cursor here to close