Širokobriješki Smeč protiv lukavačkog Smeča

Ljubić za Bljesak uoči finala: I mi smo jake i bolje igramo protiv jačih ekipa

Hoće li Široki Brijeg dobiti još jedan sportski kolektiv koji će se natjecati u najvišem razredu u državi - ostaje nam vidjeti u sljedeće dvije utakmice.
Sport / Ostali sportovi | 06. 04. 2018. u 16:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odbojkašice širokobriješkog Smeča na korak su od povijesnog uspjeha i plasmana u Premijer ligu BiH. Od toga ih dijeli dvomeč protiv drugog Smeča - onog iz Lukavca, a prva utakmica na rasporedu je u subotu, 7. travnja, s početkom u 13.00 sati u dvorani Pecara.

Plasman u finale doigravanja za Premijer ligu nije veliko iznenađenje već je to rezultat dugogodišnjeg rada HŽOK Smeč i napretka igračica te stjecanja iskustva kroz Super ligu Federacije BiH.

Širokobriježanke su prošle sezone protiv lukavačkog Smeča igrale susret za treće mjesto u Super ligi FBiH nakon što se nisu uspjele plasirati u finale doigravanja. U prvom susretu u Lukavcu slavile su širokobriješke odbojkašice dok se gošće na uzvratnoj utakmici na Pecari nisu ni pojavile. 

Foto: Bljesak.info / HŽOK Smeč - OK Vogošća (Lucija Ljubić)

Smeč na Smeč

No, sada je riječ o drugim ekipama, pogotovo kada je riječ o lukavačkom Smeču koji je pred početak tekuće sezone promijenio skoro cijelu ekipu.

''Lukavac je jaka ekipa, nisu izgubile nijedan set kroz čitavu sezonu, čak ni u doigravanju s Igmanom, ali mislim da smo i mi jake i da bolje igramo protiv jačih ekipa. Ne želimo ništa govoriti unaprijed jer pred nama su dvije teške utakmice i prvo ih treba odigrati'', izjavila je za Bljesak.info Lucija Ljubić, 17-godišnja odbojkašica širokobriješkog Smeča koja igra na poziciji centra.

Foto: Bljesak.info / HŽOK Smeč - OK Vogošća

Ova dva kluba nisu se susretala često zbog igranja u različitim skupinama Super lige FBiH - jug i sjever pa trener Ivica Bošnjak dodatno priprema ekipu za finale doigravanja i sprema taktiku za neugodne protivnice.

Skauting odrađen, priprema se taktika za finale

''Naravno da se spremamo više nego prije, radimo više akcija, više taktičkih poena i jaće servise. Nadamo se da će nam to pridonijeti u pobjedi'', mišljenja je Ljubić te dodaje:

''Pogledali smo nekoliko njihovih utakmica i razgovarali o njihovu napadu, većina lopti ide na pucača, a centri igraju raznovrstan napad, ali ne smijemo podcijeniti ni ostale''.

Pred Širokobriježankama je vjerojatno najteža i najvažnija utakmica u sezoni, a shodno tomu dodatno su na treninzima radile kako bi popravile neke segmente u igri.

Foto: Bljesak.info / HŽOK Smeč - OK Troglav (Lucija Ljubić)

''Vježbale smo ovaj tjedan pretežno servis i prijem servisa jer trebamo sa servisom napasti od samoga početka i nametnuti našu igru'', zaključila je u razgovoru za Bljesak.info 17-godišnja odbojkašica Hrvatskog ženskog odbojkaškog kluba Smeč iz Širokog Brijega Lucija Ljubić koja dodala da je atmosfera u klubu super te da su djevojke, unatoč maloj nervozi, optimistične kada je u pitanju finale doigravanja za ulazak u najviši razred ženske odbojke u Bosni i Hercegovini.

Hoće li Široki Brijeg dobiti još jedan sportski kolektiv koji će se natjecati u najvišem razredu u državi - ostaje nam vidjeti u sljedeće dvije utakmice.

Foto: Bljesak.info / HŽOK Smeč - ŽOK Igman (Lucija Ljubić)
Kopirati
Drag cursor here to close