Traži milijune

Lijepa tenisačica Eugenie Bouchard tuži organizatore US Opena

Nakon što je na US Openu 2015. zaradila potres mozga, do kraja te godine odigrala je još samo jedan meč. Ni u narednim godinama nije mogla pronaći priključak najboljima, forma joj se nije vraćala, a trenutačno je tek 116. igračica svijeta.
Sport / Ostali sportovi | 21. 02. 2018. u 00:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Americi su u utorak izborom sudskog vijeća započele pripreme za sudski proces kojeg je pokrenula kanadska tenisačica Eugenie Bouchard protiv američke teniske asocijacije USTA.

Lijepa Kanađanka tereti USTA-u, kao organizatora US Opena, za propuste u organizaciji turnira na kojemu je 2015. godine zaradila potres mozga, zbog čega nije mogla nastaviti natjecanje na tom Grand Slamu.

Naime, ona se poskliznula u garderobi, nezgodno pala i zadobila jači udarac u glavu. Dijagnosticiran joj je potres mozga. Bouchard tvrdi da je taj incident utjecao na njezinu karijeru, koja je nakon te nezgode krenula silaznom putanjom. Pad u garderobi bio je, kako tvrdi tenisačica, posljedica nestručne primjene sredstva za čišćenje poda, a uza sve to ni prostorije nisu bile adekvatno osvjetljenje, te nije postojao znak upozorenja da je pod sklizak.

Naime, 2014. godine ova nadarena tenisačica bila je peta na svjetskoj listi, a iste je godine igrala i u finalu Wimbledona.

Nakon što je na US Openu 2015. zaradila potres mozga, do kraja te godine odigrala je još samo jedan meč. Ni u narednim godinama nije mogla pronaći priključak najboljima, forma joj se nije vraćala, a trenutačno je tek 116. igračica svijeta.

Izražavaju se isključivo u milijunima

Kao odštetu, Eugenie Bouchard zahtijeva milijune. Sudski proces započinje nakon 28 mjeseci u kojima se dvije strane nisu mogle nagoditi. Benedict Morelli, odvjetnik Eugenie Bouchard, najavljuje kako će njegova klijentica zasigurno "dobiti milijune i milijune na ime odštete". Zahtjeve temelji na fizičkoj i psihičkoj patnji tenisačice nakon ovog incidenta, zbog čega su joj izmakle mnoge nagrade na turnirima koje zbog toga nije mogla igrati, a imala je i velike izdatke za liječenje.

USTA smatra kako ne postoje naznake ni dokazi da je Eugenie Bouchard nakon nezgodne na US Openu 2015. imala trajne posljedice koje bi utjecale na njezino zdravlje i karijeru. Njihovi odvjetnici kažu kako je sama tenisačica prouzročila nesreću, svojom nepažnjom, a u prostorijama se nalazila u vrijeme kad one nisu bile službeno otvorene za ulazak ljudi.

Teniska asocijacija također tvrdi kako je nemoguće da tenisačica ima trajne zdravstvene probleme nakon tog slučaja, jer je vrlo aktivna na društvenim mrežama i na fotografskim seansama svojih sponzora. Tako je u novije vrijeme odradila jedan unosan posao za američki sportski magazin Sports Illustrated, reklamirajući kupaće kostime.

Međutim, odvjetnik Eugenie Bouchard uzvraća kako je njegova klijentica naprosto prisiljena tražiti druge izvore prihoda, pošto joj na teniskim terenima ne ide. Sve to zahtijeva i veću prisutnost na društvenim mrežama. Osim toga, njezina popularnost i ugled kojeg uživa, čine ju zanimljivom osobom za posjetitelje socijalnih mreža, navodi odvjetnik.

Kopirati
Drag cursor here to close