Uspješna sportašica

Lejla Tanović prva na Balkanu

Za bh. natjecateljicu to je bila ukupno deseta pobjeda u karijeri na UCI utrkama i treća ove sezone.
Sport / Ostali sportovi | 08. 07. 2019. u 13:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Lejla Tanović na prvom mjestu

Deseterostruka državna prvakinja i najuspješnija bh. biciklistkinja Lejla Tanović obranila je balkansku titulu u elite kategoriji na šampionatu održanom u Srbiji.

Tanović je tako četvrti put zaredom osvojila Balkansko prvenstvo, drugu poziciju je zauzela reprezentativka Srbije Teodora Savić-Popović, a na trećem mjestu završila je reprezentativka Turske Esra Kurkcu, trenutno 46. biciklistkinja svijeta.

Tanović je prvu poziciju zauzela od samog starta i čuvala je sve do kraja utrke pobijedivši sa prednošću od sedam minuta. Osvojila je i novih 30 UCI bodova za svjetsku ranking listu i olimpijsku normu, s obzirom da se utrka nalazila u kalendaru Svjetske biciklističke federacije sa kategorijom UCI C2.

''Nevjerojatan je osjećaj obući dres balkanske prvakinje po četvrti put zaredom i veoma sam sretna radi toga. Utrka je bilo iznimno naporna s obzirom da smo startali u najtoplijem periodu dana ali na samom startu osjećala sam se veoma dobro, tako da sam preuzela vodstvo koje sam čuvala do kraja utrke. Konkurencija je kao i svake godine bila izazovna ali drago mi je da sam uspjela odnijeti pobjedu'', rekla je Tanović.

Za bh. natjecateljicu to je bila ukupno deseta pobjeda u karijeri na UCI utrkama a treća ove sezone. 

''Izuzetno smo zadovoljni Lejlinom trenutnom formom s obzirom da nas očekuje još osam utrka do kraja sezone gdje nam je cilj prikupiti što veći broj UCI bodova. Već sljedeći vikend očekuje nas nova utrka, a nakon toga se pripremamo za državno prvenstvo koje se ove godine održava u Livnu'', rekao je izbornik MTB reprezentacije Amar Njemčević. 

Kopirati
Drag cursor here to close