UCI MTB Marathon Series

Lejla Tanović osvojila 2. mjesto na Marathon Series utrci u Francuskoj

Tanović je na utrci pobijedila natjecateljice koje su rangirane od druge do pete pozicije na Svjetskoj ranking listi.
Sport / Ostali sportovi | 14. 09. 2021. u 12:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović osvojila je 2. mjesto na UCI MTB Marathon Series utrci održanoj u Francuskoj. Ovo je prva medalja za Bosnu i Hercegovinu s utrka Marathon Series odnosno svjetskog kupa u maraton disciplini. Pobjedu je odnijela najbolja maratonka na svijetu Ariane Luthi iz Švicarske, dok je podij s trećim mjestom upotpunila Litvanka Katazina Sosna, trenutno rangirana na drugo mjesto Svjetske ranking liste.

Tanović je osvajanjem drugog mjesta upisala novih 200 UCI bodova za svjetsku ranking listu ali i ostvarila svoj najbolji rezultat u karijeri, dok je za pobjednicom utrke kasnila samo 97 sekundi.

Radi tehničkog problema nakon prve feed i tehničke zone natjecateljica se nalazila na šestoj poziciji.

 Foto: PR / Lejla Tanović

''Lejla je odvozila možda najbolju utrku u svojoj karijeri te u zemlji u kojoj je biciklizam jedan od najpopularnijih sportova osvojila drugo mjesto. Nakon uvodnih pet kilometara uspona takmičarke su došle na spust na kojem je Lejla izgubila pozicije radi tehničkog problema s amortizerom, tako da je nakon prve tehničke zone zauzimala šestu poziciju. Brzo smo otklonili kvar i Lejla je pokazala da se nalazi u sjajnoj formi jer je već na narednoj tehničkoj zoni zauzela treću poziciju. Borba za drugo mjesto sa Katazinom trajala je preko sat vremena da bi pred kraj utrke Lejla pojačala tempo i prošla kroz cilj kao drugoplasirana'', rekao je trener Amar Njemčević.

Tanović je na utrci pobijedila natjecateljice koje su rangirane od druge do pete pozicije na Svjetskoj ranking listi. Podatak koji pokazuje da pred bh. natjecateljicom tek predstoje najbolja izdanja je i taj da je bila najmlađa od prvih pet biciklistkinja na utrci.

''Izuzetno sam sretna s pokazanim na utrci ali i osvajanjem drugog mjesta. Prije ali i tijekom utrke sam se osjećala veoma dobro tako da me tehnički problem na samom startu nije zabrinuo. Nakon što smo otklonila kvar vozila sam svoj tempo i prestizala takmičarke. Borba sa Katazinom za drugo mjesto je bila vrlo iscrpljujuća jer je riječ o sjajnoj takmičarki s mnogo iskustva, ali moja želja za osvajanje drugog mjesta je bila odlučujuća. Sigurno da mi ovaj rezultat daje mnogo samopouzdanja pred Svjetsko prvenstvo u Italiji koje se održava za dva tjedna'', rekla je Lejla Tanović.

Nakon posljednjeg upisa bodova Lajla Tanović zauzima 7. poziciju na Svjetskoj ranking listi, s obzirom na to da je ovo treći put da se plasira na ovu poziciju do kraja sezone ima priliku da popravi svoj najbolji plasman na ranking listi.

Kopirati
Drag cursor here to close