Zadovoljna

Lejla Tanović oborila rekord i osvojila 13. titulu državnog prvaka

''Veoma sam zadovoljna rekordom koji sam postavila na usponu na Plješevicu, iako do sada nisam imala priliku da vozim sličnu utrku.''
Sport / Ostali sportovi | 21. 07. 2020. u 14:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolja bh. biciklistkinja i četverostruka uzastopna balkanska prvakinja osvojila je svoju 13. titulu državne prvakinje u karijeri za vikend na utrci održanoj u Bihaću.

U subotu je voženo XCU državno prvenstvo uspon na Plješevicu, na stazi dugoj 14.2 km Tanović je postavila rekord uspona u ženskoj kategoriji sa 46 minuta i 26 sekundi.

Nakon što je osvojila titulu državne prvakinje na usponu, u nedjelju je kao aktualna državna prvakinja branila titulu na kružnoj XCO utrci u svojoj primarnoj disciplini. Sigurnom vožnjom tijekom čitave utrke opravdala je status favorita te obranila titulu koja joj je donijela 100 UCI bodova, koliko dobija pobjednik državnog prvenstva.

''Veoma sam zadovoljna rekordom koji sam postavila na usponu na Plješevicu, iako do sada nisam imala priliku da vozim sličnu utrku. Nakon obranjene titule u XCO discplini sretna sam što ću narednih godinu dana nositi dres državnog prvaka. Državno prvenstvo je jedno od najbitnijih natjecanja tijekom sezone jer nosi veliki broj UCI bodova, stoga smo se pribojavali da usljed pandemije ne dođe do otkazivanja utrke. Čestitala bih organizatoru BBK Daj krug koji su uprkos sigurnosnoj situaciji organizirali dvije utrke na zavidnoj razini'', rekla je Lejla Tanović.

Naredno natjecanje za Tanović planirano je za naredni vikend kada je očekuje XCM Herzegovina, državno prvenstvo u maraton disciplini koje se održava u sklopu Blidinje Bike Festivala.

''Utrke državnog prvenstva u dvije različite discipline iskoristili smo kao trening, tako da je Lejla pored utrka održavala visok obim treninga u sklopu priprema za najbitnije utrke ove sezone. Za nas je posebno bila interesantna utrka uspona na Plješevicu na kojoj je Lejla postavila rekord u ženskoj kategoriji te osvojila 6. mjesto u muškoj konkurenciji. Nakon državnog prvenstva u maratonu na Blidinju startat ćemo sa međunarodnom sezonom a prvi veliki izazov nas očekuje početkom kolovoza na UCI C1 utrci u Češkoj”, rekao je za kraj izbornik reprezentacije Amar Njemčević, navodi se u PR priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close