Najbolja bh. biciklistkinja

Lejla Tanović drugim mjestom na Svjetskom kupu u Francuskoj završila sezonu

Utrka u Franucuskoj važi za jednu od tehničkih težih staza u kalendaru, sa dužinom od 85 kilometara i 2.200 metara visinskog uspona.
Sport / Ostali sportovi | 11. 10. 2021. u 11:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lejla Tanović najbolja bh. biciklistkinja ujedno šesnaest puta državna i petorostruka uzastopna balkanska prvakinja osvojila je svoju drugu medalju sa Svjetskog kupa, na utrci održanoj u Francuskoj. Tanović je nastupila na Roc d'Azur utrci i osvojila drugo mjesto iza trenutno prvoplasirane na Svjetskoj ranking listi Katazine Sosne, reprezentativke iz Litavnije. Podiji je upotpunila Costanza Fasolis natjecateljica iz Italije osvojivši treće mjesto.

Bila je ovo druga medalja sa Svjetskog kupa za našu natjecateljicu u njenoj karijeri a to su ujedno i jedine dvije medalje za natjecatelje iz Bosne i Hercegovine. Utrkom u Francuskoj Tanović je završila svoju do sada najuspješniju sezonu u kojoj je osvojila ukupno osam medalja sa UCI natjecanja od čega je upisala i šest pobjeda. Trenutno zauzima deveto mjesto na UCI ranking listi a očekuje se i dodatni napredak nakon upisa bodova.

''Izuzetno sam zadovoljna osvajanjem drugog mjesta na Svjetskom kupu u Francuskoj, iako sam dala svoj maksimum Katazina je zasluženo odnijela pobjedu. Ove sezone smo imali nekoliko teških duela u kojima sam pokazala više snage ali znala sam da je Katazina u dobroj formi i da je razlika u nijansama. Dvije medalje sa utrka Svjetskog kupa zvuči nevjerovatno te će ovo biti moja druga uzastopna sezona koju završavam u top deset na svijetu. Sada slijedi odmor te pripreme za sljedeću sezonu i veoma se radujem predahu jer je sezona bila iscrpljujuća'', rekla je Lejla Tanović.

Utrka u Franucuskoj važi za jednu od tehničkih težih staza u kalendaru, sa dužinom od 85 kilometara i 2.200 metara visinskog uspona.

''Lejla ja dala svoj maksimum ali ovaj put nije bilo dovoljno svježine da bi odnijela pobjedu, ipak osvojila je drugo mjesto i još jednu medalju sa Svjetskog kupa. Na početku sezone Lejla je imala zdravstvenih problema s alergijom ali uprkos izazovima ostvarila je nevjerojatne rezultate. Sada je u planu potpuni odmor a pripreme za sljedeću godinu počinju u studenom mjesecu. Nakon upisa bodova očekujemo dodatni napredak na UCI listi, za sljedeću sezonu ljestvicu sa ciljevima postavljamo još visočije'', rekao je trener Amar Njemčević.

Kopirati
Drag cursor here to close