Pastranaland

Legenda motosporta na svom imanju izgradila nevjerojatan moto-park

Pastrana je živa legenda, koja iza sebe ima fantastičnu i raznoliku karijeru, od ranih dana u motocrossu do čudesnih vratolomija i drugih podviga u svijetu motosportova.
Sport / Ostali sportovi | 08. 03. 2021. u 21:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Travis Pastrana, jedan od najvećih ekstremnih motociklista i kaskadera, blizu rodnog Annapolisa je sagradio Pastranaland, teren za trening o kakvom vjerojatno sanja svaki ekstremni sportista.

Pastranaland je ime koje savršeno odgovara kući i okolnim terenima za trening koje je Travis Pastrana izgradio na svom imanju u blizini Annapolisa (Maryland, SAD).

U ogromnom kompleksu oko njegovog doma smještene su brojne gigantske rampe, skakaonice, specijalne staze, trampoline, bazeni, jame sa pjenom, i drugi sadržaji koji čine pravi „zabavni park“ iz snova svakog ekstremnog sportaša.

U kući živi sa djecom i suprugom Lyndsey „Lyn-Z“ Adams Hawkins, profesionalnom skejterkom koja u svom vlasništvu ima dvije titule svjetske prvakinje i tri zlatne medalje sa ljetnih X Games.

Pored njih dvoje, u Pastranalandu treniraju brojni članovi Nitro Circusa, Pastraninog kolektiva ekstremnih sportista s kojima nastupaju uživo širom svijeta i snimaju reality program Nitro Circus Live.

U Nitro Circusu nastupaju motociklisti, BMX biciklisti, skejteri, vozači romobila i rola, raznih terenskih i drugih nevjerojatnih vozila - trikove izvode čak i u invalidskim kolicima.

Njegov najnoviji projekt, Nitro Rally Cross prvenstvo, privremeno je bio odgođen zbog situacije u svijetu prošle godine. No, to vrijeme je iskoristio da dodatno razradi detalje ovog urnebesnog auto natjecanja, u nikad ranije viđenom formatu. Za inauguralno izdanje, 2021. godine, planirano je pet utrka, a za sljedeće čak 10 utrka na tri kontinenta, uz uključivanje električnih automobila.

Pastrana je živa legenda, koja iza sebe ima fantastičnu i raznoliku karijeru, od ranih dana u motocrossu do čudesnih vratolomija i drugih podviga u svijetu motosportova.

Na motociklu je skakao preko Grand Canyona i londonske Temze, a u Las Vegasu je odao počast legendarnom američkom kaskaderu Evelu Knievelu oborivši nekoliko njegovih rekorda u tri skoka: prvom preko 52 poredana automobila, drugom preko 16 autobusa, i trećem preko fontane ispred kultnog kasina Caesars Palace.

U karijeri je doživio bezbrojne ozlijede, ali ništa ga nije uspjelo usporiti niti odvratiti od motosporta.

''Kada se prisjetim ozlijeda, ne mogu reći da su bile vrijedne sveg bogatstva na svijetu, ali ništa ne bih mijenjao. Sve je u umu i tijelu, treba ići naprijed, i tijelo će zacijeliti. Morate razmisliti o tome što ulažete u svoj talent'', kaže Pastrana.

Kopirati
Drag cursor here to close