Sportski Oscar

VIDEO | Đokoviću četvrti, Biles drugi ''Laureus''

Đoković je četvrti put osvojio nagradu koja slovi kao sportski Oscar, nakon 2012., 2015. i 2016. godine, a među šest nominiranih bio je i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i dobitnik "Zlatne lopte" za 2018. godinu Luka Modrić.
Sport / Ostali sportovi | 18. 02. 2019. u 22:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski tenisač Novak Đoković i američka gimnastičarka Simone Biles dobitnici su nagrade Laureus kao najbolji sportaši za 2018. godinu na svečanosti održanoj u Monte Carlu.

Đoković je četvrti put osvojio nagradu koja slovi kao sportski Oscar, nakon 2012., 2015. i 2016. godine, a među šest nominiranih bio je i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i dobitnik "Zlatne lopte" za 2018. godinu Luka Modrić. Uz Modrića i Đokovića, u konkurenciji su još bili Lewis Hamilton, LeBron James, Kylian Mbappé i Eliud Kipchoge.

Đoković je prošle godine četvrti put osvojio Wimbledon te treći put podigao pobjednički pehar na US Openu i u tom trenutku stigao do 14 osvojenih Grand Slam naslova u karijeri. Tu je brojku povećao na 15 osvajanjem Australian Opena prošloga mjeseca. Četvrtim Laureusom Đoković se približio na samo dva do još jednog tenisača, Švicarca Rogera Federera koji ima šest kipića.

Modrić, osvajač srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji s Hrvatskom, najbolji je igrač svjetske smotre te dobitnik brojnih individualnih priznanja za 2018. godinu, od Zlatne lopte preko nagrada uglednog Guardiana, Sportskih novosti, UEFA-e pa sve do FIFA-ine nagrade za najboljeg nogometaša svijeta.

Za Biles je to drugi Laureus, prvi je osvojila prije dvije godine. Na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Dohi Amerikanka je osvojila šest medalja, četiri zlata i po jedno srebro i broncu.

Nagradu za najbolju ekipu godine dobila je francuska nogometna reprezentacija koja je osvojila naslov svjetskog prvaka u Rusiji.

Za najboljeg sportaša s invaliditetom proglašena je slovačka alpska skijašica Henrieta Farkašova koja je na POI u Pjongčangu osvojila četiri zlata i jedno srebro, prenosi Hina.

Francuski nogometni trener Arsene Wenger, koji je 22 godine vodio engleskog prvoligaša Arsenal dobitnik je nagrade za životno djelo, dok je kenijski atletičar Kipchoge osvojio nagradu za osobit doseg postavljanjem svjetskog rekorda u maratonu kada je srušio stari rekord za minutu i pol.

Odnedavno umirovljena američka skijašica Lindsey Vonn dobitnica je nagrade za "sportski duh", a najboljom u akcijskim sportovima proglašena je američka snowboardašica Chloe Kim.

Kopirati
Drag cursor here to close