Plivanje

Lana Pudar postavila dva nova državna rekorda

Sport / Ostali sportovi | 21. 11. 2016. u 11:07 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Deset plivača Kluba vodenih sportova Orka iz Mostara proteklog vikenda nastupilo je na HPS Grand Prix međunarodnom plivačkom mitingu "Sveti Krševan 2016", koji se održao u Zadru, a čiji je organizator bio Hrvatski plivački savez.

Boje kluba pod vodstvom trenerice Alene Ćemalović i trenera Denija Mandića na ovom mitingu branili su: Kerim Sadiković, Eman Numić, Dino Jelin, Josip Drežnjak, Una Taslaman, Đani Morić, Ana Ramljak, Nika Vrljić, Lana Pudar i Luka Zovko.

Lana Pudar je opet briljirala i na ovom veoma jakom mitingu, na kome je sudjelovalo oko 580 plivača u dvije discipline, postavila je nova dva državna rekorda u kategoriji mlađih kadetkinja i to u discplinama 100m delfin (vrijeme novog rekorda je 01:14.12) i u disciplini 200m delfin (vrijeme novog rekorda je 02:53.85).

Također, osvojila je dvije zlatne medalje u spomenutim disciplinama i jednu srebrenu na 200m mješovito.

Kerim Sadiković osvojio je dvije brončane medalje u disciplinama 100m prsno i 100m leđno, isplivavši odlična vremena.

Ostatak ekipe je također odradio odličan miting i od ukupno 33 starta popravili su svoja najbolja vremena u čak 31. utrci, a u nekoliko utrka zamalo su ostali bez medalja.

U idućem periodu plivače Orke očekuje veliki broj nastupa u Bosni i Hercegovini i regiji, redovne zimske pripreme u Sarajevu u vrijeme zimskih raspusta i svakako završna svečanost kluba na kojoj će se prigodnim poklonima nagraditi svi članovi kluba, posebno najbolji u 2016. godini.

Škola plivanja Kluba vodenih sportova  Orka za sve uzraste radi punom parom, a upis novih članova u školu plivanja je planiran u periodu od 22.11 - 30.11., a svi podaci o upisu mogu se vidjeti na web stranici kluba www.orkamostar.ba

Kopirati
Drag cursor here to close