Ususret Tokiju

Lana Pudar: Olimpijski bazen nije luksuz nego potreba

Najmlađa članica olimpijskog tima Bosne i Hercegovine ikada, Mostarka Lana Pudar nije mogla ne komentirati nedostatak uvjeta za treniranje u rodnom gradu.
Sport / Ostali sportovi | 05. 07. 2021. u 19:44 Bljesak.info
OK BiH | Road to Tokyo 2020 Podcast | Epizoda 5 | Lana Pudar

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Želja mi je da iz svog grada napravim velike rezultate i baš mi je žao što Mostar nema olimpijski bazen. To nije luksuz to je potreba. Već vidimo da imamo talenata, a poslije mene dolaze mlađi koji su također talentirani", kazala je Lana Pudar u petoj epizodi Olimpijskog podcasta "Road to Tokyo 2020".

Naime, najmlađa članica olimpijskog tima Bosne i Hercegovine ikada, Mostarka Lana Pudar nije mogla ne komentirati nedostatak uvjeta za treniranje u rodnom gradu.

Pudar je istaknula kako joj je najveći uzor njezina sugrađanka Amina Kajtaz s kojom se može poistovjetiti jer dijele slične probleme.

"Moja sugrađanka Amina Kajtaz 2016. godine išla je na Olimpijske igre i bila mi je uzor. Htjela sam biti kao ona, bila mi je motiv, da ona nije tako veliku stvar napravila i meni bi bilo puno teže. Ovako znam da je i ona iz Mostara, malog grada bez bazena opet uspjela", naglasila je Pudar.

Na pripreme u Banja Luku

Ona navodi kako svoj uspjeh duguje dugogodišnjoj trenerici Aleni Ćemalović koja je s njom od samih početaka. Upravo s njom Pudar putuje u Banja Luku gdje najčešće vježba.

"U Mostaru sam svaki dan, ali kada su neke pripreme onda moram ići u Banja Luku na olimpijski bazen", naglasila je.

Prije nešto manje od dvadesetak dana u prostorijama Gradske vijećnice održan je online sastanak povodom planirane izgradnje olimpijskog bazena u Mostaru s predstavnicima multinacionalne kompanije 'Myrtha pools', vodećom svjetskom kompanijom za izgradnju sportskih bazena.

Do bazena za 3 milijuna eura 

Kako doznaje Bljesak.info, 'nova' cijena olimpijskog bazena, koji bi se izgradio prema najmodernijim standardima i pravilima svjetske plivačke federacije iznosila bi 3 milijuna eura.

'Myrtha pools garantira izgradnju ovog bazena u roku jedne godine, a daje punu garanciju na sve ono što izgrade čak 30 godina. Njihov jedini uvjet je da grad osigura sve neophodne dozvole za izgradnju bazena i da odrede i osiguraju način financiranja ovog projekta. Neposredni izvršitelji ovog projekta bile bi domaće firme, a sav proces izgradnje bazenskih i nebazenskih prostora nadgledali bi inženjeri ove kompanije'', kazao je tada za Bljesak.info Damir Đedović, predsjednik Kluba vodenih sportova 'Orka'.

Iz gradske uprave su ranije naglasili da je i njihova želja i namjera da se u Mostaru napravi olimpijski bazen, te da iz tog razloga traže najpovoljnije načine i modalitete kako bi ovaj bazen čim prije ugledao svjetlo dana.

Podsjećamo, objekt olimpijskog bazena prema Regulacijskom planu predviđen je na lokalitetu Južni logor, u sklopu sportsko-rekreacijskog objekta sa pripadajućim sportskim terenima na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Prema prethodnom planu investicija je bila oko 12 milijuna KM, a kako je tada istaknuto, uz podršku svih razina vlasti može biti realiziran u roku od godinu dana.

Kopirati
Drag cursor here to close