Stigla u BiH

Lana dočekana na aerodromu: Sarajevo je tvoj dom

Ove medalje posvećujem svim dragim ljudima u domovini i van nje i drago mi je što vas moji uspjesi čine sretnim''
Sport / Ostali sportovi | 12. 07. 2021. u 15:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bh. plivačica Lana Pudar osvojila je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu za juniore u disciplini 200 metara leptir, nakon čega je bila srebrena u disciplini 50 metara leptir, a kruna natjecanja došla je 11. srpnja kada je postala prvakinja u disciplini 100 metara leptir.

Na sarajevskom aerodromu dočekali su je građani – koji su joj uputili čestitke i gromoglasne aplauze.

Foto: Fena / Lana Pudar stigla na sarajevski aerodrom

''Ponosna sam na ove rezultate koje sam postigla u Rimu i drago mi je što su se rad i trud, moj i mojih trenera, isplatili. Ove medalje posvećujem svim dragim ljudima u domovini i van nje i drago mi je što vas moji uspjesi čine sretnim'', napisala je Pudar nakon velikog uspjeha na Instagramu.

Ovu uspješnu mladu plivačicu uskoro čeka i put u Tokio na Olimpijske igre.

''Mogu vam samo obećati da ću dati sve od sebe i na najbolji način predstaviti sebe, svoj klub i svoju državu'', poručila je Pudar.

Anja Margetić, olimpijka u plivanju i dogradonačelnica Sarajeva, pozdravila je ovaj uspjeh i najavila nastavak Lanine karijere u Sarajevu. Za nju su osigurana dva plaćena termina na bazenu Otoka, kao i općinski stan gdje će boraviti sa svojim trenerima kada bude u glavnom gradu BiH.

''Lana čestitam i dobrodošla u Sarajevo! Cijela Bosna i Hercegovina, pa tako i Sarajevo je tvoja kuća i treba da bude kuća svim bh. sportskim talentima i nadama. Naša stranka će se kroz vijeća i parlamente boriti da Lana Pudar, i ostali perspektivni sportisti i sportistkinje, dobiju adekvatne uvjete treniranja i u Mostaru'', poručila je Anja Margetić, dogradonačelnica Grada Sarajeva.

Kopirati
Drag cursor here to close