Spremna za nove nastupe

Lana nastupa na 200 metara leptir

Nakon osvojenih naslova juniorske prvakinje Europe, isplivane A olimpijske norme i nastupa u Tokyu, Lana će po prvi put plivati u društvu najboljih europskih plivačica u seniorskoj konkurenciji.
Sport / Ostali sportovi | 02. 11. 2021. u 23:55 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utorak je u ruskom Kazanju počelo Europsko prvenstvo u malim bazenima na kojem će nastupiti i predstavnici BiH, Lana Pudar, Nikola Bjelajac, Jovan Lekić i Adi Mešetović. Lana je led probila na najbolji mogući sjajnim nastupima u Svjetskom kupu proteklog vikenda kada je osvojila između ostalog treće mjesto u utrci na 100 metara leptir.

Nakon osvojenih naslova juniorske prvakinje Europe, isplivane A olimpijske norme i nastupa u Tokyu, Lana će po prvi put plivati u društvu najboljih europskih plivačica u seniorskoj konkurenciji. Ona će nastupiti u disciplina 50, 100 i 200 metara leptir. Prvi nastup ima u srijedu, kada će nastupiti na 200 metara leptir.

U jutarnjem programu na rasporedu su kvalifikacije i Lana će se naći u prvoj utrci. Pored Lane tu će biti Ruskinja Asia Salikhianova, Finkinja Tanja Ruohoniemi, Njemica Angelina Koehler, Laura Lahtinen, dvije Talijanke Ilaria Bianchi, Alessia Polieri, Portugalka Ana Catarina Monteiro te Rakah Ophir iz Izraela.

U ovoj disciplini Lana je prije nekoliko dana postavila novi državni rekord s vremenom 2:08.21. Polufinale je na rasporedu u srijedu poslijepodne, finale u četvrtak. U petak Lanu očekuju kvalifikacije na 100 leptir, u subotu na 50 metara.

Prvog dana u Kazanju zlato je osvojio na 400 metara slobodno Nizozemac Luc Kroon ispred dvojice plivača iz Italije Mattea Ciampija i Marca De Tullia. Na istoj dionici samo mješovitim stilom najbrža je bila Viktoriya Zeynep Güneş iz Turske, dok su drugo mjesto dijelile Anja Crevar (Srbija) i Sara Franceschi (Italija).

Ruska štafeta na 4x50 slobodno je zlatna kod plivačica, dok plivača je to štafeta Nizozemske.

Kopirati
Drag cursor here to close