Nepostojanje bazena

KVS Orka predstavio najbolje plivače i poručio: Nemamo adekvatnih uvjeta za rad!

Najveći problem u cjelokupnom radu plivačima predstavlja neimanje adekvatnih uvjeta.
Sport / Ostali sportovi | 22. 01. 2019. u 19:19 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mostarski plivači su 'hendikepirani'' jer nemaju adekvatne uvjete za treninge'', poručio je Damir Đedović predsjednik Kluba vodenih sportova Orka, koji je večeras organizirao završnu svečanost u povodu uspješne protekle godine.

Na svečanosti su nagrađeni najbolji plivači, proglašeni su najbolji pojedinci u klubu i uručena su prigodna priznanja sponzorima i prijateljima kluba, koji su pomogli u radu kluba u 2018. godini.

''Naš klub ima oko 110 natjecatelja, ne računajući školu plivanja. Budući da su u prošloj godini napravili vrhunske rezultate za naše uvjete, uzimajući u obzir da nemamo olimpijski bazen i žargonski 'igramo veliki nogomet trenirajući na malom terenu', djeca su napravila puno u prošloj godini i to smo htjeli predstaviti široj javnosti'', kazao je Đedović.

Kaže da su u 2017. imali dva reprezentativca, dok su u prošloj 2018. godini imali šest reprezentativaca.

''Nadalje državnih prvaka imamo 67, oborena su 42 državna rekorda i to je šteta ne prikazati široj javnosti, a također važno je i nagraditi djecu'', poručio je Đedović, kaže da će se potruditi uvoditi i novitete, pa su najavili i da će ove godine organizirati 1. sveučilišni kup Sprintko 2019.

Ali ipak najveći problem u cjelokupnom radu im predstavlja neimanje adekvatnih uvjeta.

''Ono što je rak rana našeg sporta i općenito sporta u Mostaru; sportska infrastruktura. Mi smo tu kao plivači hendikepirani neimanjem adekvatnih uvjeta. Da nema sveučilišnog bazena u Rodoču, da oni to nisu sredili i odradili da je uvjetno za treninge, mi ne bi imali gdje trenirati. Tko da i s ovog mjesta upućujem apel nadležnima da povedu računa. Nije sve sportska dvorana'', poručio je Đedović.

Kaže da je i nepostojanje sportske dvorane problem, ali nema ni bazena i mnogo toga, te je sada pravo vrijeme je da se, ako ništa počne razgovarati o tome.

''Vrijeme je da se naprave barem idejni projekti i počne raditi i razgovarati o tome, to je poruka koju želimo poslati s ove manifestacije. Mi imamo par plivača koji će u svojim kategorijama da odu bilo gdje u Europu biti najbolji, ali ako se ništa ne promijeni njihovi rezultati će ostati na ovom stupnju'', poručio je Đedović, dodajući da je neke nedostatke kasnije jako teško nadoknaditi.

Kopirati
Drag cursor here to close