Tokyo 2020

Ivan Kvesić ostao bez polufinala

"Sam sebe sam pobijedio", kazao je hrvatski karataša Ivan Kvesić nakon što se nije uspio plasirati u polufinale i borbu za medalje na OI.
Sport / Ostali sportovi | 07. 08. 2021. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednji pojedinačni hrvatski predstavnik na Olimpijskim igrama u Tokiju, 24-godišnji karataš Ivan Kvesić, ostao je bez plasmana u polufinale, nakon što je u svojoj skupini u kategoriji preko 75 kg ostvario jednu pobjedu i tri poraza.  

Kvesić je započeo natjecanje pobjedom 3-2 protiv Saudijca Tarega Hamedija. Uslijedila je borba protiv Iranca Sadžada Gandžzadeha u kojoj suci nisu priznali Kvesiću udarac nogom u glavi pri rezultatu 0-0 nakon minutu i pol borbe, da bi do kraja iranski reprezentativac bio bolji i slavio s 3-1.

U trećoj borbi svjetskog prvaka iz 2018. iznenađujuće je pobijedio 26-godišnji Kanađanin Daniel Gaysinsky koji je slavio s 4-1. Nakon što je prvi došao do boda, Gaysinsky je bodove uglavnom osvajao kontrirajući Kvesićevim pokušajima da preokrene rezultat.

Kako je nakon toga Saudijac Tareg pobijedio Amerikanca Irra (4-1) i kanadskog reprezentativca (10-3), a izvukao bod protiv Iranca Gandžzadeha (0-0) , Kvesić je i prije zadnje borbe protiv Briana Irra izgubio izglede za osvajanje jednog od prva dva mjesta, jer je i iranski borac imao pet bodova već nakon tri borbe, a hrvatski reprezentativac ih je maksimalno mogao sakupiti četiri.

"Sam sebe sam pobijedio", kazao je hrvatski karataša Ivan Kvesić nakon što se nije uspio plasirati u polufinale i borbu za medalje na OI.

Sva četiri protivnika su, inače, u težoj kategoriji od Kvesića, s obzirom da se Olimpijskim igrama spajaju kategorije, a ovo je bila premijera karatea kao olimpijskog sporta.

"Ne, nije mi toliko bio problem što su svi teškaši, čak mi je to bila i prednost zbog brzine i kretanja. Brat Anđelo mi je jako pomogao jer se on borio sa svim ovim borcima. Sam sebe sam pobijedio", kazao je član KK Sokol.

Kopirati
Drag cursor here to close