Australian Open

Kraj za kralja asova: Goffin zaustavio Karlovića

Sport / Ostali sportovi | 21. 01. 2017. u 08:46 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivo Karlović nije se uspio plasirati u osminu finala Australian Opena. 

U subotu je naletio na iznimno raspoloženog Belgijca Davida Goffina, čiji su udarci potpuno razoružali 37-godišnjeg Zagrepčanina pa je 11. tenisač svijeta za 88 minuta došao do uvjerljive pobjede 6:3, 6:2, 6:4.

Koliko je dobro igrao Goffin najbolje će pokazati činjenica da je napravio sam pet neforsiranih pogrešaka te čak četiri puta uspio slomiti Karlovićev servis, iako je Div sa Šalate zabio 25 asova i pogodio 74 posto prvih servisa, piše HRT.

No, Goffin ga je svojim reternima sveo na samo 72 posto realizacije prvog servisa i tek 37 posto osvojenih poena na drugom servisu. S druge strane, Karlović nijednom nije došao u priliku ugroziti Goffinov početni udarac.

“Igrao sam nevjerojatno dobro. Očekivao sam jako težak meč, a ne pobjedu u tri seta. To je nevjerojatno. Osjećam se odlično”, izjavio je Belgijac nakon uvjerljive pobjede u prvom međusobnom dvoboju protiv Karlovića.

Goffin je ponovio prošlogodišnji rezultat iz Melbourne Parka, a za svoje plasman u svoje prvo četvrtfinale na Australian Openu borit će se protiv osmog nositelja, Austrijanca Dominica Thiema.

Kopirati
Drag cursor here to close