Uspješno natjecanje

Korina Džidić iz JK Neretva je prvakinja Balkana

Džidić je imala za prvu protivnicu reprezentativku Crne Gore Šćekić Slađanu, koju je pobijedila na čisti Ippon
Sport / Ostali sportovi | 09. 07. 2019. u 15:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Korina Džidić iz JK Neretva pomečla je konkurenciju u kategoriji do 44 kg i osvojila prvo mjesto na Balkanskom judo prvenstvu za djecu do 13 godina u Temišvaru.

U veoma jakoj konkurenciji članovi mostarske Neretve su na najbolji način predstavili svoj grad, ali i BiH, te dokazali kako se mogu nositi i sa mnogo boljim, organiziranijim i više milijunskim državama.


Džidić je imala za prvu protivnicu reprezentativku Crne Gore Šćekić Slađanu, koju je pobijedila na čisti Ippon. U drugom kolu čeka je vrlo oprezna i jaka  reprezentativka Turske, Demir Rumeysa koju je Džidić savladala u parteru i zahvatom držanja došla do ippon-a. U finalnom bloku Džidić za protivnicu ima Ivanu Buntić, inače prijateljicu iz JK ''Hercegovac'' od koje gubi borbu skoro do samom kraja na dva shida i jedan waza-ari. U posljednjim sekundama borbe, točnije u sedmoj sekundi Džidić izjednačava borbu bacanjem na waza-ari, a u četvrtoj sekundi prije kraja borbe baca na još jedan waza-ari i time osvaja prvo mjesto i zasluženo odnosi titulu najbolje na Balkanu u toj kategoriji.


Drugi predstavnik Neretve, reprezentativac BiH u kategoriji do 46 kg, Rino Vrljić osvojio je treće mjesto. U prvom kolu dobiva za protivnika reprezentativca Grčke, Kotsopoulos Evangelos kojeg u prvoj minuti Vrljić baca na sjajan ippon. U drugom kolu dočekuje ga reprezentativac Bugarske, Glushkov Stiliyan kojeg mostarski šampion baca na odličan ouchi-gari i time se plasira u polufinale samog natjecanja. U polufinalnoj borbi za protivnika ima reprezentativca Turske, Demirtas Oguz sa kojim je u samom početku borbe imao bacanje na waza-ari, ali koji mu nisu htjeli priznati suci iz Rumunjske i Turske. U nastavku borbe Vrljić i dalje aktivno radi borbu gdje svojom tehnikom ugrožava sebe i tako turski predstavnik prelazi u vodstvo, ali nakon pola minute Vrljić baca protivnika na čisti ippon, tehnikom ura-nage na koji turski i rumunjski suci okreću u korist Turskog predstavnika i daju samo waza-ari za reprezentativca BiH i tako samo izjednačavaju borbu. Na isteku vremena donose jako lošu odluku po BiH reprezentativca, Rina Vrljića i sudačkom odlukom proglašavaju za pobjednika predstavnika Turske, na što se cijela dvorana bunila, na loše donesenu odluku, ali popravke nije bilo. Sljedeća borba je bila presudna za mostarca, kako bi osvojio barem brončanu medalju iako je zaslužio u najmanju ruku finale u svojoj kategoriji. U borbi za treće mjesto Vrljić za protivnika dobiva opet drugog reprezentativca Grčke, Simeonidis Stavrosa kojeg pobjeđuje svojom aktivnošću i tako osvaja treće mjesto na Balkanu, zlatnog sjaja.

Martina Rogić, treća reprezentativka u kategoriji plus 57 kg ovoga puta nije uspjela da dođe do pobjedničkog postolja. Ona je izgubila prvu borbu od reprezentativke Rumunjske, Micas Adina, koja je na kraju i povukla mostarsku galebicu u borbu za treće mjesto. U borbi za treće mjesto gubi od reprezentativke Bugarske i tako se plasira među pet najboljih na Balkanu u toj kategoriji gdje su njene protivnice bile teže i po 15 kg.

Kopirati
Drag cursor here to close