Roland Garros

Kompletirana muška polufinala na French Openu: Đoković lako sa Zverevim

Đoković će u polufinalu igrati protiv Austrijanca Thiema koji je lakše nego što se očekivalo pobijedio Rusa Karena Hačanova sa 6-2,6-4,6-2.
Sport / Ostali sportovi | 07. 06. 2019. u 08:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompletirana su i muška polufinala na drugom Grand Slam turniru sezone. Na terenima Roland Garrosa ostali su ''uobičajeni sumnjivci".

Nakon Španjolca Rafaela Nadala i Švicarca Rogera Federera, plasman u polufinale Roland Garrosa izborili su i Srbin Novak Đoković, te Austrijanac Dominic Thiem.

Thiem je plasman u polufinale izborio pobjedom protiv Rusa Karena Hačanova sa 6-2, 6-4, 6-2, dok je Đoković u četvrtfinalu bio bolji od Nijemca Alexandera Zvereva 7-5, 6-2, 6-2.

Zverev je odlično ušao u meč, imao je 5-4 i servis za prvi set, ali nije uspio iskoristiti ovu priliku. Đoković je nanizao tri gema i dobio set sa 7-5. Nakon toga gledalo se 'jednosmjernu ulicu', uvjerljivo izdanje Đokovića koji je iduća dva seta dobio sa po 6-2. Bio je to njihov peti međusobni susret i treća pobjeda srpskog trenisača.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Austrijanca Thiema koji je lakše nego što se očekivalo pobijedio Rusa Karena Hačanova sa 6-2,6-4,6-2.

Thiem je tako četvrtu godinu uzastopce stigao najmanje do polufinala Roland Garrosa. Prva dva puta je zapeo u polufinalu, 2016. je izgubio upravo od Đokovića, dok je godinu dana kasnije u polufinalu izgubio od Španjolca Rafaela Nadala. Prošle godine je stigao i do finala, ali je ponovo izgubio od Nadala.

Đoković i Thiem su do sada igrali osam puta, a srpski tenisač ima šest pobjeda. No od zadnja tri susreta, dva su pripala 25-godišnjem Austrijancu.

U drugom polufinalu igrat će Nadal i Federer koji su plasman među četiri najbolja izborili su još u utorak.

Nadal je s lakoćom slavio protiv Japanca Keija Nishikorija sa 6-1, 6-1, 6-3, dok je Federer puno teže svladao sunarodnjaka Stana Wawrinku sa 7-6 (4), 4-6, 7-6 (5), 6-4.

Bit će to njihov 39. međusobni dvoboj, Španjolac vodi s 23-15, no zadnjih šest mečeva dobio je Švicarac.

Kopirati
Drag cursor here to close