Petosatno finale na Wimbledonu

Kolumbijci Cabal i Farah za povijest

Cabal i Farah su u svom drugom Grand Slam finalu došli do prvog naslova nakon što su poraženi u finalu Australian Opena.
Sport / Ostali sportovi | 14. 07. 2019. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolumbijski tenisači Juan Sebastian Cabal i Robert Farah postali su prvi Grand Slam pobjednici u paru nakon što su u subotnjem maratonskom finalu pobijedili Nicolasa Mahuta i Edouarda Roger-Vasselina sa 6-7(5) 7-6(5) 7-6(6) 6-7(5) 6-3 nakon četiri sata i 57 minuta velike borbe na središnjem terenu u Wimbledonu.

Osvajanje prvog Grand Slam trofeja za Juana Sebastiana Cabala znači i uspon na vrh ATP ljestvice igrača parova.

''Osvojili smo Wimbledon za Kolumbiju. To je velika stvar za našu zemlju. Ovo što sad proživljavamo je prava ludnica'', izjavio je Cabal, javlja Hina.

Cabal i Farah su u svom drugom Grand Slam finalu došli do prvog naslova nakon što su poraženi u finalu Australian Opena. Nicolas Mahut je u svom sedmom finalu doživio treći poraz, a njegov partner Edouard Roger-Vasselin ostao je na jednom naslovu iz Roland Garrosa 2014. koji je osvojio s Julienom Benneteaom, s kojim je 2016. u Wimbledonu izgubio finale od Mahuta i Herberta.

Zbog dužine trajanja meča, posljednji set je odigran pod krovom središnjeg terena u All England Clubu, a finale ženskih parova koje je bilo na rasporedu nakon finala muških parova bit će odigrano u nedjelju nakon finalnog dvoboja Novaka Đokovića i Rogera Federera, dok će se Ivan Dodig i Tajvanka Latisha Chan boriti za naslov u mješovitim parovima protiv Šveđanina Roberta Lindstedta i Latvijke Jelene Ostapenko boriti na terenu broj 1, javlja Hina.

Subotnje finale bilo je drugo najduže finale muških parova u povijesti. Amerikanac John McEnroe i Nijemac Michael Stich su 1992. godine trebali pet sati i jednu minutu za pobjedu 5–7, 7–6(7–5), 3–6, 7–6(7–5), 19–17 protiv Amerikanaca Jima Grabba i Richeyja Reneberga.

Kopirati
Drag cursor here to close