UFC 242

Khabib Nurmagomedov ugušio Poiriera u trećoj rundi i obranio pojas prvaka

Time je svoj profesionalni omjer doveo na 28-0, a ovo mu je bila druga uspješna obrana titule.
Sport / Ostali sportovi | 08. 09. 2019. u 08:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U glavnoj borbi UFC 242 priredbe održane u Abu Dhabiju, Khabib Nurmagomedov obranio je naslov UFC prvaka lake kategorije, nakon što je u trećoj rundi gušenjem na predaju prisilio Dustina Poiriera.

Time je svoj profesionalni omjer doveo na 28-0, a ovo mu je bila druga uspješna obrana titule.

Dustin Poirier ipak nije uspio iznenaditi svijet i postati prvi čovjek koji je savladao Khabiba Nurmagomedova u MMA borbi. Imao je nekih svojih prilika, ali na kraju je Dagestanac još jednom uspio svoju taktiku provesti u djelo.
Strpljivo je čekao svoju priliku tako što je nanosio sve veću štetu svom protivniku, dva puta se uspio izvući iz situacije gdje se našao u problemima i na kraju je potvrdio kako je s razlogom prvak i kako je vjerojatno trenutno najbolji MMA borac na svijetu, neovisno o kategoriji, prenosi Fightsite.hr.

Borba je otvorena vrlo agresivnim pristup Nurmagomedova, dok se činilo kako Poirier čeka priliku za kontru. Nije bio Poirier dovoljno odlučan te tek nakon nešto više od minute dolazi do prve prave izmjene. Khabib nakon dva boksačka udarca ulazi na rušenje koje Poirier prvobitno brani, no Khabib je bio uporan i uspio je odvesti borbu na pod istekom druge minute. Brzo prelazi na leđa i pokušava zatvoriti gušenje. Dva pokušaja Poirier brani, no i dalje se nalazi u teškoj situaciji. Treći pokušaj gušenja Poirier također brani, nakon čega se uspijeva ustati. No, Khabib i dalje kontrolira klinč i ne dozvoljava svom izazivaču bijeg na distancu. Negdje pri ulasku u posljednju minutu runde, Khabib još jednom odvodi borbu na pod.

Dustin se branio, ali nije imao šanse napraviti ništa drugo nego čekati kraj runde, u čemu je uspio.

Dočekao je Poirier drugu rundu i time novu situaciju na distanci, a nju je umalo kapitalizirao na najbolji mogući način. Nakon pola minute krenuo je izazivač u seriju i Khabib je ozbiljno pogođen, na što Poirier pokušava povezati još koji udarac, no nije uspio pronaći cilj.

Zato se uspio oporaviti ozbiljno ugroženi prvak, a onda početkom druge minute pronalazi novi savršen trenutak i dolazi do prvog rušenja u drugoj rundi. Tog puta ipak nije bio toliko opasan na podu kao u prvoj dionici borbe, nego je više iskoristio dominantnu poziciju za odmor.

Ustali su se borci otprilike minutu i pol prije kraja runde, no nije niti to dugo trajalo. Posljednja minuta donosi klinč uz ogradu gdje Khabib jednostavno nije dao priliku Poirieru za izlazak i još jedna runda privedena je kraju.

Prvo rušenje u trećoj rundi došlo je nakon pola minute, no Poirier se ovog puta dobro snalazi i hvata vrat Nurmagomedova u zahvat giljotine. Izgledalo je to vrlo čvrsto, no nije ipak u potpunosti Poirier zatvorio zahvat. Pokušao je to napraviti, ali ostao je Khabib miran, ispravio je leđa i izvukao vrat, a onda se on brzo prebacio na napad. Kao da je neuspjeli zahvat demoralizirao Poiriera, prelako je ovog puta prepustio svoja leđa, a onda i vrat. To je rezultiralo time da je Khabib uspješno zatvorio čvrsto gušenje i dolazi do tapkanja. Time je borba završila nakon dvije minute borbe u trećoj rundi.

Kopirati
Drag cursor here to close