Roland Garros

Kenin i Swiatek u subotnjem finalu

Kenin je u trećem pokušaju po prvi put uspjela pobijediti ljevoruku 30-godišnju češku tenisačicu što joj je donijelo drugo finale na Grand Slam turnirima u ovoj godini.
Sport / Ostali sportovi | 08. 10. 2020. u 19:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualna pobjednica Australian Opena 21-godišnja Amerikanka Sofia Kenin pridružila se 19-godišnjoj Poljakinji Igi Swiatek u finalu Roland Garrosa pobijedivši u polufinalnom dvoboju odigranom u četvrtak Čehinju Petru Kvitovu sa 6-4, 7-5.

Kenin je u trećem pokušaju po prvi put uspjela pobijediti ljevoruku 30-godišnju češku tenisačicu što joj je donijelo drugo finale na Grand Slam turnirima u ovoj godini.

Kvitovu su skupo stajale neforsirane pogreške kojih je napravila 11 više od suparnice (31-20), a došle su do izražaja u završnici meča, kad je Čehinja imala priliku izboriti 'tie-break' drugog seta.

U prvom setu je Kenin stvorila dva 'breaka' prednosti (4-1). Kvitova je uspjela vratiti jedan izgubljen servis, ali ne i drugi pa je Amerikanka nakon 39 minuta došla do prednosti.

Kenin je prva došla do prednosti i u drugom setu (3-2) i kod 5-4 je prvi put servirala za pobjedu. No, s četiri neforsirane pogreške je ostavila Kvitovu u meču. Čehinja je potom odmah izgubila servis pa je Kenin dobila drugu priliku za završetak meča. Kvitova je imala 'break-loptu' za 'tie-break', ali je s tri uzastopne neprisiljene pogreške darovala Amerikanki plasman u finale.

Kenin je tako drugi put u karijeri prošla do finala nakon što je izborila mjesto u drugom tjednu Grand Slam turnira. Prvi put joj je to pošlo za rukom prije devet mjeseci u Melbourneu, kad je u finalu svladala Španjolku Garbine Muguruzu i završila kao pobjednica Australian Opena, prenosi Hina.

 

Kopirati
Drag cursor here to close