Australian Open

Kanadski tenisač optužio Federera i Nadala za sebičnost

Mnogi tenisači i tenisačice su se žalili da su morali igrati mečeva kvalifikacija u vrlo lošim uvjetima.
Sport / Ostali sportovi | 16. 01. 2020. u 21:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizatori Australian Opena objavili su danas da su uvjereni da će se teniski Grand Slam turnir održati bez obzira na stalnu zabrinutost za zdravlje sudionika zbog lošeg kvaliteta zraka u Melbourneu, što je prouzrokovano velikim požarima širom Australije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mnogi tenisačice i tenisači  su se žalili da su morali igrati mečeva kvalifikacija u vrlo lošim uvjetima.

“Puno se špekulira oko toga da se Australian Open neće dogoditi ili da će početak biti prolongiram ne počne kasnije. Australian Open će se održati i počet će kako je planirano“, rekao je direktor turnira Craig Tiley.

Zbog izmaglice i dima opet kasne kvalifikacije za Ausralian Open

Ranije ovaj tjedan organizatori Australian Opena u nekoliko navrata su donosili odluku da se početak odigravanja kvalifikacijskih mečeva prolongira za nekoliko sata dok se dim i izmaglica prouzrokovani velikim požarima u okolnim regijama ne raščiste.

To je dovelo do poremećaj u odigravanju mečeva kvalifikacija, a organizatori su pretrpjeli velike kritike što su uopće dozvolili da se igra. Brojni tenisači i tenisačice su se žalili, a među njima i Australac Bernard Tomić, koji je tražio liječničku pomoć tijekom meča prvog kola kvalifikacija u kojem je poražen zbog problema s disanjem.

Slovenka Dalila Jakupovič bila je nadomak prolaska u drugo kolo, ali se uplašila za zdravlje nakon što je dobila napad kašlja zbog čega je odlučila predati meč.

Kanadski tenisač Brayden Schur u srijedu je rekao da su Roger Federer i Rafael Nadal “sebični“ i više zabrinuti za svoje rezultate, istakavši da je vrijeme da se dvojica vrhunskih tenisera javno pobune protiv uvjeta za igru tijekom kvalifikacija.

Planirano je da glavni turnir Australian Opena počne u ponedjeljak.

Kopirati
Drag cursor here to close