Mostar

Kanađani stižu na Borsa Open

Tradicionalna sportska manifestacija grada Mostara koja se upriliči u listopadu svake godine u organizaciji judo kluba "Borsa" još uvijek dobiva sve veće razmjere.
Sport / Ostali sportovi | 07. 09. 2018. u 14:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Klub Taifu iz Toronta

Judo klub "Taifu" iz Toronta predstavljat će Kanadu na do sad najvećem izdanju mostarskog događaja pod nazivom "Borsa Open".

Tradicionalna sportska manifestacija grada Mostara koja se upriliči u listopadu svake godine u organizaciji judo kluba "Borsa" još uvijek dobiva sve veće razmjere, priopćeno je.

Očekuje se dolazak ekipa sa čak 4 kontinenta. Turnir će ove godine biti organiziran od 12. do 17.10., a borbe će biti upriličene 13. i 14. u sportskoj dvorani Bijeli Brijeg. Očekuje se dolazak preko 130 ekipa iz više od 30 zemalja svijeta.

Nakon turnira bit će upriličen i dvodnevni trening kamp na kojem će biti odrađeno ukupno 4 treninga, a održat će se 15. i 16.10. u dvorani judo kluba "Borsa". Na kampu će sudjelovati oko 40 judo klubova iz 16 zemalja.

Judo klub "Borsa" jedan je najuspješnijih sportskih kolektiva grada Mostara, a ovaj grandiozni sportski događaj je samo dokaz i potvrda kontuniranog kvalitetetnog rada kluba u posljednih deset godina. Osim, što je "Borsa Open" jedan od najznačajnijih sportskih događaja grada Mostara, smatra se jednim od najjačih judo turnira za djecu na prostoru Jugoistočne Europe,a ukrašava ga i epitet jednog najvećih turističkih potencijala HNŽ-a.

Organizatori posebno ističu kako se kvantiteta podiže i u odazivu samih klubova i iz onih zemalja poput Slovenije i Poljske iz kojih je na prošlogodišnjem izdanju nastupao samo jedan ili dva kluba dok je ove godine već prijavljeno 13 judo klubova iz spomenutih država.


S obzirom da se manifestacija ove godine odvija 6 dana organizatori navode kako će moći priuštiti još veću kvalitetu organizacije i provedbe predviđenih programa.

12.10. je predviđen za dolazak ekipa, 13. i 14. su na rasporedu borbe, a 15. i 16. su treninzi, dok je 17.10. je odlazak ekipa.

Kopirati
Drag cursor here to close