Bravo!

Judo klub Neretva se iz Zagreba vratio s četiri medalje

Ove godine za Neretvu nastupilo je 11 natjecatelja, a osvojene su četiri medalje i to 3 srebrene i 1 brončana te tri peta mjesta
Sport / Ostali sportovi | 27. 11. 2017. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski judo klub Neretva nastupio je i ove godine na  25. Međunarodnom judo turniru ''Kup Lika 2017'' koji je okupio oko 800 natjecatelja iz 80 klubova i to iz Hrvatske, Italije, Austrije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

''Moramo naglasiti kako je mostarska Neretva na prošlogodišnjem turniru Kup Lika ostvarila zapažen rezultat i najbolji rezultat do tada od svih klubova sa područja BiH. Od 79 klubova iz 10 zemalja (CRO, BiH, SWK, SRB, ITA, AUT, SLO, HUN, RUS, UKR) mostarski galebovi i galebice osvojili su sjajno drugo mjesto sa samo jednim bodom  manje od prvoplasirane ekipe iz Srbije. I pored toga uspjeha klub je imao i najbolju ekipu kadeta. Ove godine za Neretvu nastupilo je 11 natjecatelja, a osvojene su četiri medalje i to 3 srebrene i 1 brončana te tri peta mjesta'', rekli su iz mostarskog kluba.

Srebrene medalje osvojili su:
•    Korina Džidić -36 kg (U12)
•    Mak Hadžić -55 kg (U12)
•    Hrvoje Knezović +55 kg (U12)
Brončanu medalju osvojio je:
•    Stjepan Salmanić -46 kg (U14)

Peta mjesta osvojili su, Lana Čarapina -32 kg (U12),  Rino Vrljić -42 kg (U12) i Srđan Ajvaz -81 kg (U18).

''Sve čestitke za naše natjecatelje na izvrsnom radu i trudu kroz cijelu godinu. Oni su svakako zaslužili sve pohvale, jer nije bilo natjecanja da se nisu vratili sa medaljama i kojim peharom. Moramo priznati kako nam je ova godina bila baš naporna i sa dosta natjecanja. U 2017 godini sudjelovali smo u nekoliko zemalja na raznim Međunarodnim turnirima, Svjetskim igrama, Europskim kupovima, Balkanskim prvenstvima. Nastupili smo u Sloveniji, Austriji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Slovačkoj, Rumunjskoj, Italiji, Grčkoj, Bosni i Hercegovini.  U  2017. godini smo osvojili 308 medalja i 29 pehara. Najveći broj 133 su zlatne medalje, zatim srebrenih 93 i brončanih 82. Nadamo se da ćemo uspjeti odraditi još koji turnir do kraja godine i zaključiti ovu jako uspješnu godinu našim domjenkom i nagradama za najuspješnije u 2017 godini'', ističe se u priopćenju kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close