Veliki uspjeh

Rino Vrljić prvak BiH

U velikoj konkurenciji Mostarke i Mostarci Neretve postigli su uspjeh kakav se teško može postići sa uvjetima u kojima se oni pripremaju i treniraju.
Sport / Ostali sportovi | 29. 06. 2021. u 07:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Judaši mostarske Neretve opet su obradovali sve u gradu na Neretvi. Na prvenstvu BiH za juniore i stariju djecu 2021. godine koje se održalo u Laktašima u organizaciji JS BiH i JK Laktaši mostarske galebice i galebovi su ostvarili izvrsne rezultate.

U velikoj konkurenciji Mostarke i Mostarci Neretve postigli su uspjeh kakav se teško može postići sa uvjetima u kojima se oni pripremaju i treniraju.

Time je ovaj rezultat u mnogo čemu veći i od drugih klubova koji su ostvarili i bolje rezultate, a koji imaju idealne uvjete za treninge.

Foto: PR / Rino Vrljić prvak BiH
Foto: PR / Čarapina i Vrljić prvaci BiH

Pored već osvojenih 6 državnih medalja na prvenstvima BiH za seniore, kadete i mlađu djecu, ovog vikenda klub je osvojio još 6 sjajnih državnih odličja. Ovoga puta i pehar za druge najuspješnije starije djevojčice u ukupnom plasmanu na prvenstvu BiH.

Zlatne medalje i titule prvaka BiH:
• Lana Čarapina do 44 kg (U15)
• Rino Vrljić do 55 kg (U15)

Srebrena medalja i titula viceprvakinje BiH:
• Korina Džidić do 57 kg (U15)

Brončane medalje na PBiH:
• Helena Čule do 78 kg (U21)
• Adnan Demirović do 100 kg (U21)
• Sergej Jarendić preko 100 kg (U21)

Iako svo troje koji su nastupili za uzrast juniora (U21) su službeno kadeti (U18)!

Ostvarena su još 3 nastupa na Balkanskom prvenstvu, koje će se održati u Grčkoj. Mostarsku Neretvu i reprezentaciju BiH ovoga puta na Balkanskom prvenstvu u Grčkoj prestavljat će Lana Čarapina do 44 kg (U15), Rino Vrljić do 55 kg (U15) i Korina Džidić do 57 kg (U15).

Podsjetimo kako je Korina Džidić još uvijek aktualna prvakinja Balkana, Rino Vrljić treći na cijelom Balkanu, a za Lanu Čarapinu ovo će biti prvi nastup na ovako velikom natjecanju koje je ona itekako zaslužila.

Pored ovo troje galebova, na prvenstvu Balkana, Neretvu i BiH prestavljat će još dvoje natjecatelja, reprezentativaca BiH.

Foto: PR / Čarapina i Vrljić prvaci BiH

Josip Previšić do 81 kg kao viceprvak BiH za kadete nastupit će na Balkanskom prvenstvu u Turskoj, dok će Helena Čule do 78 kg kao viceprvakinja BiH za seniorke nastupiti na prvenstvu Balkana u Rumunjskoj.

''Treneri i rukovodstvo kluba su veoma zadovoljni postignutim rezultatima koju su izborili naši članovi. Ovakav rezultat nam govori da nastavimo istim tempom, da dajemo sve od sebe, bez obzira na sve prepreke koje nas okružuju. Jako smo ponosni na svoje članove, koji iz godine u godinu donose sjajna odličja sa državnih i međunarodnih natjecanja, a da pri tome nemaju nikakvu pomoć od grada i gradskih vlasti. Ovom prilikom apeliramo na grad i sve one koji trebaju ili bi barem trebali da se oglase i da pomognu ovim sjajnim sportašima, najboljim promotorima našeg grada i države da odu na izborena natjecanja i pokažu sebe, svoj grad ali i državu u najboljem svjetlu. Jer oni su ti koji daju primjer svima ostalima, a moramo naglasiti da su to sve izvrsni učenici i pored napornih treninga i drugih obaveza'', ističe se u priopćenju kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close