Judo

Josip Previšić pomeo konkurenciju na Zagreb Openu

Mostarski galebovi uspjeli su u užasno jakoj konkurenciji doći do tri medalje, od ukupno osam natjecatelja. Osvojena je jedna zlatna i dvije brončane medalje.
Sport / Ostali sportovi | 21. 01. 2019. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove subote održan je međunarodni judo turnir „Zagreb Open“ na kojem je nastupilo više od 600 natjecatelja iz preko 64 judo kluba iz Austrije, Slovenije, Češke, Rumunjske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Argentine, Italije i Ukrajine. Borbe su se odvijale na pet borilišta od mlađih uzrasta pa sve do seniore.

Mostarski galebovi uspjeli su u užasno jakoj konkurenciji doći do tri medalje, od ukupno osam natjecatelja. Osvojena je jedna zlatna i dvije brončane medalje.

Zlatnu medalju osvojio je:

  • Josip Previšić -73 kg (U16)

Brončane medalje osvojili su:

  • Domagoj Jozeljić -66 kg (U16)
  • Ante Galić -73 kg (U23)

''Moramo naglasiti kako su naša tri juniora nastupila u uzrastu seniora, pa je i bilo očekivano da će se morati dosta namučiti da bi došli do nekog od prva tri mjesta. Primjera radi, mostarsku galebicu , Antoniju Jozeljić dočekala je Tena Šikić (osvajačica medalja sa Grand Prix, Eu kupova…), dok je mostarskog galeba Srđana Ajvaza  zaustavio  veteranski prvak Europe za 2018. g., Šančić Josip, te zauzeo odlično 7. mjesto'', priopćeno je.

Foto: JK Neretva / Osvajači medalja

Josip Previšić, dječak do 16 godina i u kategoriji do 73 kg je pomeo svu konkurenciju u svome uzrastu. On je eliminirao sve svoje protivnike i tako osvojio zlatnu medalju, također u jako dobroj i jakoj konkurenciji.

Domagoj Jozeljić, dječak do 16 godina u kategoriji do 66 kg, također je imao sjajne pobjede, osim jedne i to za ulazak u polufinale gdje gubi borbu od dječaka iz JK Vinkovci. Nakon toga imao je još jednu pobjedu i tako sa 4 pobjede i 1 porazom osvaja brončanu medalju.

Ante Galić, također junior koji je nastupio u seniorima i sa tri pobjede i jednim porazom došao do brončane medalje. Galić je trenutno student Aeronautike na Sveučilištu u Zagrebu i treninge obavlja u prijateljskom klubu JK Lika. Sljedećeg vikenda će imati nastup na studentskom prvenstvu grada Zagreba, navodi se u priopćenju Judo kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close