JK "Neretva"

Josip Previšić osvojio prve bodove za Svjetsku rang listu

Ovaj mladi judaš, koji je član JK "Neretva" iz Mostara, ovog vikenda nastupio je na Europskom judo kupu za kadete u Zagrebu.
Sport / Ostali sportovi | 12. 03. 2019. u 08:13 Bljesak.info
Josip Previšić (BiH) vs (SLO) Vid Jelas

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarac je osvojio prve bodove za Svjetsku rang listu na Europskom judo kupu za kadete u Zagrebu.
Valja istaknuti kako je ovo jedan od najjačih  kadetskih kupova u Europi, a koji je i ove godine okupio preko 720 natjecatelja iz 34 zemlje sa 3 kontinenta:

- Europen Judo Union
- Judo Union of Asia
- Oceania Judo Union

Judo klub "Neretva" je i ove godine imao svoja tri člana u sklopu reprezentacije BiH, a predstavljali su je Domagoj Jozeljić do 66 kg, Helena Čule do 70 kg i Josip Previšić do 73 kg. Također naglašavamo kako im je ovo prva godina kadeta i prvi EU kup.

Najistaknutiji član Neretve ovoga puta bio je Josip Previšić. Njegova kategorija je brojala najviše natjecatelja, čak 94 judaša su bila prijavljena u toj kategoriji do 73 kg.

U prvom kolu Previšić je slobodan,  dok ga u drugom kolu dočekuje 11-ti u svijetu na rang listi i dvije godine stariji i iskusniji natjecatelj sa Cipra,  Shakos Panagiotis sa kojim se bilo jako teško izboriti i doći do prednosti. Odmah na početku borbe Previšić prelazi u vodstvo, nakon što reprezentativac
Cipra dobiva kaznu za nedozvoljeno držanje, ali nakon pola minute Shakos dolazi do pobjede sjajnim Ippon-om. U repasažnoj borbi Previšić ima za protivnika reprezentativca Slovenije koji je na samom početku borbe i poveo na waza-ari, ali nakon 20-tak sekundi Previšić baca protivnika na sjajni Ura-Nage i time okončava tu borbu u svoju korist. Nakon što je pobjedio Slovenca, dočekuje ga reprezentativac Mađarske, Joo Mate koji je na kraju i uspio pobjediti Previšića, ali uz pomoć sudaca i njihovih grešaka, iako je reprezentativac BiH imao tri bacanja prije toga, al očigledno da oni to nisu tako vidjeli.

Domagon Jozeljić u kategoriji do 66 kg imao je samo jednu borbu, koju je izgubio svojom greškom od reprezentativca Mađarske, Lengyel Tas, dok je Helena Čule imala dvije borbe i to obje od iskusnijih i starijih protivnica, prvu od Diollet Juliette (FRA), a potom od Kleinyte Eveline (LTU).

Jako smo zadovoljni postignutim i veoma sretni što nakon samog natjecanja imamo priliku trenirati sa svim ovim reprezentativcima na trodnevnom judo kampu. Pored ovog upisali smo i prve bodove na Svjetskoj rang listi u judu u kategoriji do 73 kg. Ipak ovo je najjače natjecanje za kadete u Europi, ističe se u priopćenju kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close