Pametno rečeno

Joshua: Važno je pogoditi, ne biti pogođen

Svaka čast Andyju i njegovoj obitelji, jako ih poštujem. On je fantastičan boksač, ja sam pokazao u ovoj borbi koliko je važno pogoditi, a ne biti pogođen'', objašnjavao je Joshua.
Sport / Ostali sportovi | 08. 12. 2019. u 11:30 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Taktički, AnthonyJoshua je odradio perfektnu borbu. Nije u jednom trenutku nije dozvolio da mu se ponovi prvi meč, Andy Ruiz Junior jeste uspio zadati nešto udaraca, ali to je bilo premalo da bi ponovio senzaciju.

Joshua je pogodio 107 od 373 udarca (29%), prosječno 23 udarca po rundi, za razliku od Ruiza koji je ostao tek na 60 udaraca (prosječno pet po rundi) od 261 pokušaja (23%) i samo je jednoj rundi zadao više udaraca od Britanca, u osmoj rundi.

Zato jednoglasna odluka sudaca na kraju meča bila očekivana. Britanac je drugi put u karijeri postao prvak svijeta, a do sada je to uspjelo samo Muhammadu Aliju, Lennoxu Lewisu, Evanderu Holyfieldu, MikeuTysonu i Floydu Pattersonu, pa je bio itekako raspoložen nakon meča, imao je vremena i za šalu i rimu. 

''Prvi put je bilo tako sjajno, da sam morao odraditi dva puta. Ja sam tip za kojeg ste navikli da nokautira protivnike. Prošli put sam shvatio neke stvari. Ugrozio sam protivnika, a onda sam dozvolio da se on vrati i to napravi meni. I svaka mu čast na tome. Ja sam dao sam sebi zadatak da se vratim bolji. Svaka čast Andyju i njegovoj obitelji, jako ih poštujem. On je fantastičan boksač, ja sam pokazao u ovoj borbi koliko je važno pogoditi, a ne biti pogođen'', objašnjavao je Joshua koji ponovo ima četiri pojasa.

Bez jednog bi mogao ostati vrlo lako jer je obavezan ponovo ući u ringu (u roku od 180 dana) kada bi trebao braniti naslov svjetskog prvaka po WBO verziji.

Službeni izazivač je Oleksandr Usyk, bivši prvak lakoteške kategorije. U tom nekom periodu ga čeka i meč s i IBF-ovim obvezni izazivačemKubratomPulevim, dok Ruiz traži novu borbu, treću.

''Ne znam, ne želim previše govoriti. Dug jezik nije nešto što ljudi poštuju. Što god možemo učiniti, učinit ćemo. Neka fanovi odluče. Mi smo otvoreni za sve'', poručio je Joshua.

Kopirati
Drag cursor here to close