Sve ili ništa

Joshua: Spreman sam umrijeti za pobjedu

I neće borba biti u Velikoj Britaniji, neće niti u SAD-a, ali hoće u Saudijskoj Arabiji, gdje je posebno izgrađena Diriyah Arena, u Diriyahu.
Sport / Ostali sportovi | 06. 12. 2019. u 09:58 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada je sudac u ringu Michael Griffin, prvog srpnja prekinuo borbu, menadžer EddieHearn i ostali su mogli su krišom stisnuti pesnicu, jer je revanš borba AnthonyjaJoshue i Andyja Ruiza Juniora je bila zajamčena.

Situacija je bila idealna, jer je Ruiz šokirao svijet boksa i na tome definitivno ne može ostati. Bilo je samo pitanje, kada, gdje, za koliko novca će ponovo ukrstiti rukavice.

I neće borba biti u Velikoj Britaniji, neće niti u SAD-a, ali hoće u Saudijskoj Arabiji, gdje je posebno izgrađena Diriyah Arena, u Diriyahu.

Izgradnja je počela . listopada, a 175 radnika je u srcu pustinje posao završilo u manje od dva mjeseca. Ali tako je to kada lova nije problem.

''Čudesno, čovječe! Ludo je što su napravili u mjesec i pol dana, ovo će zaista biti nešto povijesno. I ja na takvoj pozornici želim ispisati povijest. Pa kad sam prvi put došao ovamo, nije bilo ničega! Nevjerojatno'', rekao je Andy Ruiz, koji u prvoj borbi zaradio sedam milijuna dolara, sad će za subotnju borbu dobiti deset milijuna.

A prije toga mu je nakon trijumfa u meču s Alexanderom Dimitrenkom pripalo tek 200.000 dolara. Prema najava iako je Joshua izazivač, zaradit će višestruko više od prvaka Ruiza.

Joshua bi trebao uzeti oko 60 milijuna dolara, jer je i dalje puno veća zvijezda i najpopularniji britanski boksač, a iza njega stoji moćan promotor.

On je osigurao 40 milijuna dolara samo za prava da se borba održi u Saudijskoj Arabiji, ali Ruizu to očito nije bio problem, Ruizu koji se na posljednjoj presici prije meča pojavio u dresu NY Knicksa.

''Ja sam prvak, ja imam četiri naslova, boksom se bavim od šeste godine i nema šanse da pustim ove pojaseve. Želim da Anthony bude ljut i da se razmaše u ringu, želim da uđe s takvim stavom zbog toga što ću ja biti smiren i u potpunosti ću znati što trebam napraviti u ringu. Mislim kako će fino boksati otprilike četiri ili pet rundi, sve dok ja ne podignem pritisak i krenem ga pogađati u tijelo te kombinirati'', poslao je poruku prvak koji je trenutačno na omjeru 33-1.

Jedini poraz u karijeri, Ruiz je doživio prije tri godine, na Novom Zelandu ga je pobijedio Joseph Parker. Joshua zanimljivo ima određenih borbi od Ruiza (22), ali je i on na jednom porazu.

''Hoće li biti za mene pobjeda neki poseban trenutak? Neće. To kažem jer znam da ovdje pripadam i znam što sam sposoban napraviti. Nakon što vratim te pojaseve ostat ću smiren i fokusiran. Neće to biti vrijeme za slavlje, morat ću svoje stanje uma ostaviti u poziciji izazivača i odmah razmišljati o onome što slijedi. Ovo je bilo jedno dugo putovanje i nema šanse da ću pustiti da mi ovi pojasevi odu. Spreman sam umrijeti u pokušaju da ih osvojim'', naglasio je Britanac.

Kopirati
Drag cursor here to close