GIANT ulazi na velika vrata

Još manje od mjesec dana nas dijeli od događaja "Blidinje BIKE Festival"

Subota 13.7.2019. planirana je za rekreativnu biciklijadu "Stazom 'ajduka" koja treba svim sudionicima da prezentira Blidinje kao izvrsnu turističku lokaciju za outdoor aktivnosti i druženje s obitelji.
Sport / Ostali sportovi | 20. 06. 2019. u 12:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još manje od mjesec dana nas dijeli od događaja "Blidinje BIKE Festival", jednog aktivnog outdoor vikenda u sklopu kojeg će se održati rekreativna biciklijada "Stazom 'ajduka" i MTB maraton "XCM Herzegovina".

Napomenimo, ovo je već četvrta godina kako je Hercegovina domaćin ove brdske utrke koja je okupljala bicikliste iz zemalja regije, a utrke su se održavale na lokalitetu Goranci. Ove godine unesene su velike izmjene, prije svega utrka je dobila svoj UCI C3 status, a i sam događaj je proširen na tri dana i sa sobom nosi jako puno popratnog sadržaja.

"Ove godine sama utrka nosi UCI C3 kategoriju, što znači da je utrka ušla u kalendar UCI međunarodne federacije i da možemo očekivati goste iz cijelog svijeta. Drugim riječima Hercegovinu i Blidinje prezentiramo svijetu u najboljem svijetlu, kroz sportski događaj i turističku ponudu", izjavio je Toni Zorić.

"Moram istaknuti da smo od samih početaka imali podršku tvrtke Giant, a ona nije izostala ni ove godine. Naprotiv, ekipa okupljena oko imena Giant je prepoznala naše napore, te ove godine ulaze s velikom podrškom. Bitno je naglasiti da će pobjednici utrke po kategorijama dobiti vrijedne nagrade, praktične Giant poklone", dodao je Zorić.

Sama utrka se održava u nedjelju 14.7.2019., a prema početnim informacijama za utrku vlada jako velika zainteresiranost. Sama utrka će se voziti po UCI pravilima što zahtjeva mnogo veću i složeniju organizaciju, a bitno je naglasiti da je utrka otvorena i za sve rekreativce koji žele voziti na Blidinju i biti dio ovog velikog događaja. Staza velikog maratona vozit će se u dužini od 85km sa 1.600mnv, a rezervirana je za profesionalce u Elitnim kategorijama. Staza malog maratona koji se vozi u dužini od 55km sa 850mnv rezerviran je za kategorije kadeta, Juniora i Veterana, kao i za rekreativne Hobby vozače koji žele nastupiti i biti dio ovog događaja. Dakle, utrka je otvorena za sve!

"Istina je da već posljednje dvije godine podržavamo događaj "XCM Herzegovina", a ove godine smo odlučili dati značajniju podršku organizatorima ovog događaja, jer smatramo da je ideja pozitivna i može mnogo doprinijeti razvoju biciklizma kako u sportskom tako i turističkom pogledu. Moram istaknuti da mi, kada kažem mi mislim da Giant, nemamo svojih prodavnica i predstavnika u Bosni i Hercegovini, ali imamo jako mnogo sportaša, biciklista prijatelja koji su odlučili da nam ukažu svoje povjerenje. Ovo je jedan od naših načina da im kažemo hvala i podržimo napore za bolju biciklističku budućnost, ne samo u Bosni i Hercegovini, već i Hrvatskoj i svim zemljama gdje je Giant prisutan", izjavio je Ivan Stipić, direktor tvrtke ON-OFF d.o.o.

"U konačnici, drago nam je što smo dio ovog događaja i da smo u mogućnosti podržati ovaj, a i sve slične događaje jer mišljenja smo da upravo tvrtke koje su izravno uključene u biciklizam trebaju biti oslonac i podrška svim klubovima u ovim i sličnim događajima", dodao je Stipić.

Subota 13.7.2019. planirana je za rekreativnu biciklijadu "Stazom 'ajduka" koja treba svim sudionicima da prezentira Blidinje kao izvrsnu turističku lokaciju za outdoor aktivnosti i druženje s obitelji. Sama biciklijada će obići sve kulturne znamenitosti Blidinja, a turistički vodič Ante Bagarić je prava osoba koja će sve sudionike upoznati sa Blidinjem, povijesti Blidinja i svim kulturološkim značajima koje Blidinje posjeduje.

"Veseli me činjenica da na Blidinju imamo ovako velik događaj i da Blidinje napokon upoznaje biciklizam u njegovom pravom obliku. Zbog toga sam jako zahvalan organizatorima ovog događaja i sretan sam što mogu biti jedna vrsta podrške i pomoći, te tako biti i izravno uključen u organizaciju Blidinje BIKE Festivala. Moj zadatak je da sve sudionike biciklijade sigurno provedem kroz neke od najljepših predjela Blidinja, te ih upoznam sa svim povijesnim i kulturnim aspektima koje Blidinje posjeduje, te ću i dati sve od sebe da Blidinje našim gostima predstavim u što boljem svjetlu", izjavio je Bagarić.

Prijavu za utrku možete ispuniti na službenoj web stranici Herzegovina Outdoor, a ne trebamo govoriti da tu možete i dobiti više informacija o samom događaju.

Prijavu za biciklijadu možete ispuniti ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close