Vitez

Još dvije medalje sa prvenstva BiH za Neretvu

Na prvenstvu je nastupilo više od četrdeset judo klubova iz cijele BiH, a judaši mostarske Neretve uspjeli su i ovoga puta doći do državnih medalja.
Sport / Ostali sportovi | 13. 05. 2019. u 14:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je održano državno prvenstvo BiH u Vitezu u organizaciji JS HB za uzrast juniora m/ž (U21) i uzrast djece m/ž (U15).

Na prvenstvu je nastupilo više od četrdeset judo klubova iz cijele BiH, a judaši mostarske Neretve uspjeli su i ovoga puta doći do državnih medalja.

Antonija Jozeljić ovoga puta nastupila je u kategoriji do 57 kg u uzrastu juniorki. Nakon osvojenih državnih medalja u uzrastu djevojčica, ml.kadetkinja i kadetkinja ovoga puta uspjela je osvojiti medalju i u juniorakoj konkurenciji iako joj je ovo prva godina u tome uzrastu.

U prva dva kola izlazi kao pobjednica, dok u trećem kolu gubi borbu za ulazak u finale od trenutno bolje natjecateljice. U borbi za brončanu medalju Antonija pobjeđuje svoju protivnicu na ippon i time ponovno ostvaruje odličan plasman na prvenstvu BiH u konkurenciji juniorki.

Srđan Ajvaz, sportaš koji je posljednjih nekoliko godina u samom konstantno među najboljima u BiH i cijeloj regiji, kao prvak H-B ovoga puta nastupio je u konkurenciji juniora, iako također prva godina u tome uzrastu, on se opet našao među prva tri najbolja u BiH.

Podsjetimo i na to kako je Ajvaz na posljednjem EU Cupu za kadete u Gyoru u Mađarskoj osvojio sjajno peto mjesto u užasno jakoj konkurenciji pored predstavnika iz preko 30 država.

Na državnom prvenstvu u Vitezu ovoga puta osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 90 kg, sa samo jednin porazom i to od osvajača zlatne medalje na prvenstvu BiH za seniore, zlatne medalje na prvenstvu Balkana za seniore i srebrene medalje na World judo Tour za juniore.

"Kada se uzme u obzir da im je ovo prva godina juniora, mišljenja sam da su ovo dvoje sportaša bili i više nego dobri i da su pokazali da se njihov trud itekako isplati te da se na njih može računati i očekivati još bolji uspjeh u narednom razdoblju", istaknuo je njihov trener Majo Ćeško.

Među pet najboljih u BiH, našli su se još neki članovi Neretve koji su za dlaku mogli doći do nekog od tri odličja, ali ovoga puta su se morali zadovoljiti petim mjestom, a to su Domagoj Jozeljić -66 kg (U21), Sergej Jarendić +73 kg (U15), Mak Hadžić -66 kg (U15), Karlo Križanac +73 kg (U15).

Ispred kluba naglašavaju kako klub radi u jako lošim uvjetima, tako da ovi rezultati imaju još i veću vrijednost.

"Samo u ovoj godini klub je ostvario odlične uspjehe, tri prvakinje, jednim viceprvakom i četiri brončane medalje sa prvenstva BiH. Apeliramo na JS H-B, JS BiH, gradonačelnika grada Mostara, Vladu HNŽ te županijsko ministarstvo kulture i sporta da na bilo koji način pomognu ovim sjajnim sportašima, ambasadorima grada Mostara i odličnim učenicima. Godinama apeliramo na nadležne da nam pomognu. Svojim rezultatima u prvom redu ovi sportaši promoviraju svoj grad, zemlju, no jednostavno nitko u ovom gradu očito nema sluha za to", ističe se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close