Koper

Srđan Ajvaz sedmi na Europa Cupu u Sloveniji

Najuspješniji ovog puta iz reda Neretve bio je Srđan Ajvaz
Sport / Ostali sportovi | 29. 10. 2018. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR    / JK Neretva na natjecanju u Koperu

Judo klub Neretva ovog je vikenda nastupio na EU Cup-u za kadete u gradu Koper u Sloveniji.

Za klub i reprezentaciju BiH nastupili su Andrea Lončar -57 kg, Antonija Jozeljić -63 kg i Srđan Ajvaz -90 kg.

Antonija Jozeljić je imala prvu borbu protiv reprezentativke Slovenije, Pavletić Pie sa kojom se dobro nosila i od koje je izgubila tek u samom finišu. Podsjećamo kako je ovo Antonijin prvi nastup na EU Cup-u.

Andrea Lončar je prvo kolo bila slobodna da bi je u drugom kolu dočekala prejaka reprezentativka Švicarske, Gertsch Olivia od koje Andrea gubi na ippon.

Najuspješniji ovog puta iz reda Neretve bio je Srđan Ajvaz, koji je u prvom kolu bio slobodan. U drugom kolu ga dočekuje reprezentativac Estonije, Priilinn Turk Karl prilično jak i stabilan, kojeg Ajvaz pobjeđuje na gušenje i time otvara plasman za ulazak u četvrtfinale.

U trećem kolu ide na nositelja liste, reprezentativca Mađarske, Boroš Ivan od kojeg gubi na dva wazarija. Mađar je bio dosta superiorniji i agresivniji od samog starta te tako i priveo borbu u svoju korist.

U repasažu Srđana dočekuje reprezentativac Slovenije, Vezjak Petar. Vezjak je inače dosta viši, te mu je bilo jako teško prići, ali i za to je reprezentativac BiH našao odgovor i na kraju u zlatnom bodu pobijedio na Ippon.

Najveći problem predstavljao je reprezentativac Bugarske, Stefanov Stanislav sa kojim se Ajvaz još nikad do sada nije susreo a koji je dosta niži, a takvi mu baš i ne odgovaraju. Ajvaz je imao šansu u prvoj minuti u parteru, izvlačeći polugu, al Stefanov se za dlaku izvlači.

Šansu koju je Ajvaz imao i propustio, dovela ga je na kraju do sedme pozicije na ovom EU Cupu, u protivnom bi imao još jednu borbu za brončanu medalju.

Obzirom da Ajvaz nema dobre uvjete i kako trenira bez ijednog partnera osim trenera, mišljenja smo da je ovo i više nego odličan uspjeh, rekli su iz JK Neretva.

Dodaju kako je za sad ovo i povijesni uspjeh kluba koji postoji tek četiri godine, a treneri i članovi kluba će se potruditi za još bolje zalaganje te samim tim i bolje uspjehe u budućnosti.

Članovi Neretve ostaju na trodnevnom judo kampu gdje će pokušati steći nova znanja i iskoristiti veći broj partnera za rad i uvježbavanje za predstojeće turnire.

Kopirati
Drag cursor here to close