Judo

JK Neretva: Četiri medalje sa državnog prvenstva BiH

Sport / Ostali sportovi | 27. 03. 2017. u 08:52 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je održano judo prvenstvo BiH za mlađe pionire i kadete, a domaćin je bio Judo Klub Istočno Sarajevo.

Članovi Judo kluba Neretva iz Mostara uspjeli su osvojiti četiri medalje i pored, kako ističu iz kluba, jako loše organizacije i veoma lošeg suđenja.

Najuspješnijim pokazao se Karlo Križanac, mlađi pionir u kategoriji do 55 kg. Imao je pet borbi i svaku završio ippon-om te se tako popeo na najviše pobjedničko postolje i postao prvak BiH za 2017. godinu.

Jedan poraz koštao je Korinu Džidić titule državne prvakinje. Ona je 2007. godište, a natjecala se sa 2005. - 2006. godištem te se sa samo jednim porazom i četiri pobjede okitila srebrnom medaljom.

Stjepan Salmanić, mlađi pionir do 46 kg, kojem je ovo drugo državno prvenstvo, imao je sjajan nastup. Naime, on je imao tri pobjede, potom je uslijedila borba za ulazak u finale koju gubi na 'shido' (kaznu) od dosta iskusnijeg natjecatelja. U borbi za brončano odličje u drugoj minuti dobiva protivnika na najviše bodove i tako osvaja titulu trećeg u BiH.

Srđan Ajvaz, kadet do 81 kg, sa dvije pobjede dolazi do polufinala, čime u klubu nisu zadovoljni.

“U polufinalu gubi borbu u zlatnom bodu na pogrešku suca koji usred 'osai komi' (zahvata držanja) čeka odobrenje pomoćnih sudaca - da li da odluči za očigledan zahvat ili ne, dok ostala dva, pomoćna suca gledaju druge borbe na drugim borilištima. Tako  Ajvaz gubi dragocjenih 15 sekundi u zahvatu i borbu zahvaljujući sucima, njihovoj neodlučnosti i očigledno nepoznavanju pravila. Potom Ajvaz ima borbu za treće mjesto gdje naravno izlazi kao pobjednik i osvaja treće mjesto na prvenstvu BiH za 2017.godinu”, poručili su iz kluba.

Sjajna peta mjesta zauzeli su Hrvoje Knezović -60 kg (ml.pion.), Mak Hadžić -55 kg (ml. pion.), Karlo Previšić -73 kg (kadet) i Mate Smiljanić -50 kg (kadet).

“Jako sam zadovoljan sa svim svojim članovima, koji iz turnira u turnir, pokazuju kulturno sportsko ponašanje, a onda i jako dobro poznavanje judo tehnika. Obzirom da su na ovom državnom prvenstvu suci bili ti koji su jako puno griješili jako smo zadovoljni našim članovima”, rekao je trener Majo Ćeško.

“Organizacija nije bila dobra, a ždrijeb se u našoj državi (jedinoj u regiji) još uvijek piše ručno. Više i ptice na grani znaju tko mora biti pobjednik, bez obzira zaslužio to natjecatelj ili ne. Ogorčeni smo propustima i nekorektnim suđenjima, a pogotovu kad se radi o Državnom prvenstvu jedne zemlje gdje bi se najviše pozornosti trebalo obratiti na kvalitetu natjecatelja te najbolje i najkvalitetnije spremati za Balkanska i Europska prvenstva”, dodaje Ćeško.

Kopirati
Drag cursor here to close