Judo

JK Hercegovac sa šest međunarodnih turnira odnio 55 odličja

Sport / Ostali sportovi | 11. 12. 2016. u 21:59 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Judaši Hercegovca, najstarijeg mostarskog judo kluba, imali su jako zgusnut raspored u prošlom mjesecu. Sudjelovali su na čak šest međunarodnih natjecanja u Dubrovniku, Splitu, Cetinju, dva puta u Podgorici te u Zagrebu.

Osvojeno je ukupno 55 medalja od čega najviše zlatnih, njih 25, srebrnih je bilo 11, a brončanih 19.

Osim ovih uspjeha na natjecanju u Dubrovniku, Hercegovac je osvojio pehar za najuspješniju ekipu turnira, te je na istom turniru bio proglašen najboljom ekipom djevojčica do 10 i dječaka do 10 godina.

Najjači turnir definitvno je bio onaj u Zagrebu, gdje je Hercegovac osvojio pet zlata, tri srebra i četiri bronce te time zauzeo peto mjesto u sveukupnom poretku od ukupno 72 kluba iz 10 eurospkih zemalja.

“Mjesec studeni nam je već redovito jedan od najzgusnutijih mjeseci u godini, ali budući da u klubu imamo dosta djece koja su već natjecateljski aktivna nije nam problem ni ispratiti sve ove turnire”, izjavio je Marko Zrimšek, jedan od trenera u klubu.

“Osvojili smo 55 medalja i dobro smo sagledali i izanalizirali sve turnire u prošlom mjesecu i s jedne strane smo jako zadovoljni učenjenim ali s druge strane smo svjesni kako smo mogli i osvojiti koje zlato više, posebno u Zagrebu”, dodao je.

“Ove smo godine pohodili na 32 turnira a preostaje nam još “Božićni judo turnir” u Vitezu. Nakon tog turnira preostaje nam proslava 53. rođendana i odabir najboljih za 2016-tu te se nadamo kako ćemo ove godine napraviti veliku svečanost kakva je bila i prošle godine.”

Inače, Hercegovac je u ovj godini osvojio 386 medalja i sada je sigurno kako će u svim segmentima nadmašiti prošlu godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close