Svaka čast!

Jedriličar pomogao rivalu u utrci, pa nagrađen prvim mjestom

''Osjećam se kao da živim san, haluciniram'', kazao je u Bestaven u cilju.
Sport / Ostali sportovi | 28. 01. 2021. u 18:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Humane geste su često viđene na sportskim natjecanjima, a da se dobro vraća dobrim dokazuje i priča sa natjecanja jedriličara u utrci oko svijeta Vendee Globe koja se završila u četvrtak.

Francuz Yannick Bestaven kroz cilj je prošao treći ali suci su mu dodijelili prvo mjesto na postolju, ukinuvši deset sati i 15 minuta od njegovog ukupnog vremena, koliko je izgubio pomažuć natjecatelju Kevinu Escoffieru u nevolji, piše N1.

Escoffier je u studenom bio prisiljen da napusti svoju jahtu kod južnoafričkog Rta Dobre nade, a proveo je preko 11 sati u čamcu za spašavanje. Na kraju ga je spasio Jean Le Cam, natjecatelj najbliži mjestu događaja.

Bestaven, skipper na jahti Maitre CoQ IV, i jedan od četvorice skippera koji su pritekli u pomoć Escoffieru, završio je utrku u 80 dana, 13 sati, 59 minute i 46 sekundi, nakon što je u obzir uzeta njegova uloga u akciji spašavanja.

48-godišnjak je bio dva sata, 31 minutu i jednu sekundu iza Charlieja Dalina i šest sati, 40 minuta i 26 sekundi ispred Louisa Burtona – obojica su završila prije Bestavena, ali su zbog korekcija u vremenu nagrađeni drugim, odnosno trećim mjestom.

Kopirati
Drag cursor here to close