Bolestan?

Jedan od najuspješnijih biciklista u povijesti Tour de Francea pozitivan na dopinškom testu

Froomeu prijeti teška kazna koja bi ga mogla udaljiti od nastupa na Giro d'Italiji sljedeće godine, kao i Tour de Francea.
Sport / Ostali sportovi | 13. 12. 2017. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski biciklist Chris Froome (32), član Team Skya, bio je pozitivan na dopinškom testu nakon nastupa na Vuelti u rujnu ove godine. Nalazi otkrivaju kako je Froome imao povišene parametre salbutamola, lijeka protiv astme na testiranju koje je obavljeno 20. rujna.

Pravila Međunarodne antidopinške agencije dopuštaju 1000 nanograma salbutamola po mililitru, dok je najuspješniji britanski cestovni biciklist imao dvostruko toliko u svom uzorku urina, pišu Sportske Novosti.

Froomeu prijeti teška kazna koja bi ga mogla udaljiti od nastupa na Giro d'Italiji sljedeće godine, kao i Tour de Francea.

Tako je 2007. godine Talijanu Petacchiju ''odrezana'' 12-mjesečna suspenzija zbog povišenog nalaza na salbutamol i oduzeto mu je pet etapnih pobjeda na Giro d'Italiji.

"Moje stanje s astmom se pogoršalo i slijedio sam liječničke savjete i povećao dozu salbutamola. Kao i uvijek pazio sam da ne koristim prekomjernu dozu. Pružit ću istražiteljima sve potrebne informacije", objasnio je Froome, aktualni pobjednik Vuelte i Tour de Francea.

S četiri naslova ukupnog pobjednika Froome je jedan od najuspješnijih vozača u povijesti Tour de Francea, a osvajao ga je 2013., 2015., 2016. i 2017.

Kopirati
Drag cursor here to close