Jasno razrađen plan

Japanci traže 10.000 zdravstvenih djelatnika za Olimpijske igre

Japanci ustraju na novom zapošljavanju iako je u toj zemlji treći val pandemije koronavirusa stavio pod veliko opterećenje lokalni zdravstveni sustav.
Sport / Ostali sportovi | 26. 01. 2021. u 09:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Japanska vlada objavila je u utorak da planira zaposliti oko 10.000 zdravstvenih djelatnika posebno za Olimpijske igre u Tokiju, javlja francuska agencija AFP.

Prema ministru Seiku Hashimotu, za provedbu plana potrebne su tisuće zdravstvenih radnika.

"Pokušavamo osigurati oko 10.000 zdravstvenih radnika koji će raditi oko pet dana tjedno tijekom Igara", rekao je Hashimoto u parlamentu.

Japanci ustraju na novom zapošljavanju iako je u toj zemlji treći val pandemije koronavirusa stavio pod veliko opterećenje lokalni zdravstveni sustav.

Oporbeni političari kritizirali su vladu zbog planova, dok su liječnička udruženja upozoravala na pad zdravstvenih kapaciteta u svjetlu novog vala infekcija.

Japanska vlada uvjereni su da će, usprkos rastućim infekcijama u zemlji i inozemstvu, Olimpijske igre započeti 23. srpnja.

Japan je manje pogođen od mnogih drugih zemalja pandemijom koronavirusa, s ukupno oko 5000 umrlih osoba, ali liječnici su upozorili da tamošnje zdravstvene ustanove riskiraju kolaps, posebno ako Olimpijske igre potaknu nove infekcije, navodi AFP.

Očekuje se da će se na Igrama natjecati oko 11 000 sportaša iz oko 200 zemalja, a odluka o gledateljima u Međunarodnom olimpijskom odboru (MOO) očekuju tek na proljeće.

MOO tvrdi da će poticati cijepljenje svih sportaša koji dolaze na Igre, ali predsjednik MOO-a Thomas Bach rekao je da cijepljenje za Olimpijske igre neće biti "niti obveza niti prioritet za sportaše", prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close