Istrčan prvi Hajdučki trail

Tko je osvojio Hajdučke titule?

Svim natjecateljima uručene su diplome, a za prva tri osvojena mjesta, u muškoj i ženskoj konkurenciji medalje s likom hajduka Mijata Tomića.
Sport / Ostali sportovi | 06. 07. 2019. u 18:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Džon Jurić iz AK Puls Tomislavgrad pobjednik je najdulje i najzahtjevnije utrke prvog Hajdučkog traila u Tomislavgradu čime je dobio titulu Harambaše. 

Foto: PR / Težak put čekao je natjecatelje

Drugo mjesto zauzeo je Vjekoslav Gašpar iz HPD Ljubuški – trail sekcija, a treće mjesto je pripalo mladom domaćem trkaču Emilu Drmiću, članu AK Puls iz Tomislavgrada.

U najzahtjevnijoj utrci na 44 kilometra sudjelovala je samo jedna žena Dijana Manđarelo. 

Foto: Tomislavcity / Hrabra Harambašica

Vinko Sliško iz AK Puls pobjednik je hajdučke utrke na 22 km, drugi je bio Krešimir Mrčela iz Okit Vodice iz Šibenika, a treći Danijel Krstulović Opara koji je član HPD Mostar. 

Foto: Tomislavcity / Pobjednici u utrci Hajduk

Lucija Križanac  iz Aerobica studio Sinj prva je u ženskoj konkurenciji utrke Hajduk, slijedile su je Vesna Ćavar iz AK Puls i Jelena Gugić Boko iz Aerobic studia Sinj.

Foto: Tomislavcity / Pobjednice u utrci Hajduk

Andrija Savić iz Okit Šibenika osvojio je titulu Jataka prema istoimenoj utrci na 12 km, drugo mjesto je osvojio Jure Dugandžić iz HPD Prenja – trail sekcija, a treći Ante Bubić iz TTK Strka Solin.

Foto: Tomislavcity / Pobjednici u utrci Jatak

Stela Ećimović iz AK Puls Tomislavgrad pobijedila je u ženskoj konkurenciji utrke Jatak, slijedile su je Helena Vukušić i Mirjana Pinjuh iz HPD Prenj Mostar.

Foto: Tomislavcity / Pobjednice u utrci Jatak

U jatačkoj utci za muškarce prvo mjesto osvojio je Andrija Savić, Okit Šibenik, drugi je bio Jure Dugandžić, HPD Prenj – trail sekcija, a treći Ante Bubić, TTK Strka Solin.

U jatačkoj utrci za žene, prvo mjesto osvojila je Stela Ećimović, članica AK Puls iz Tomislavgrada, druga je bila Helena Vukušić, a treća Mirjana Pinjuh, HPD Prenj Mostar.

Foto: PR / Utrka je krenula s novootvorenog Trga gange i bećarca u Tomislavgradu

Svim natjecateljima uručene su diplome, a za prva tri osvojena mjesta, u muškoj i ženskoj konkurenciji medalje s likom hajduka Mijata Tomića – rad akademskog slikara Ante Braovca.

Statue hajduka Mijata Tomića – koje izradio kipar Ilija Skočibušić, uručene su pak pobjednicima u svim kategorijama, kao i prigodni darovi, Duvanjska rosa i Duvanjski sokol prvoga duvanjskog vinogradara Marka Bakovića Kosalja, te Puđin Livanjski sir.

Video: Prvi Hajdučki trail

Organizatori iz Atletskog kluba Puls iz Tomislavgrada s ponosom naglašavaju kako je ovo posebna utrka koja se razlikuje od ostalih koje su uglavnom preslika s jedne na drugu. Trail utrke se trče po brdskim i planinskim terenima te zahtijevaju kretanje na nogama, hodanje, planinarenje ili trčanje.

Osim simboličnog naziva, obzirom kako je Duvanjski kraj poznat po Hajducima, jedan od organizatora i potpredsjednik Atletskog kluba Puls Tomislav Batarilo – Toša pojasnio je za Bljesak.info kako je ovdje riječ o kulturno sportskom događaju uvrštenom i u program proslave Dana Sv. Nikole Tavelića u Tomislavgradu.

Kopirati
Drag cursor here to close