Veslački maraton "Ismet Kovačević-Gagula"

Jablanica: Veslačko natjecanje u drvenim tradicionalnim čamcima

Veslački maraton "Ismet Kovačević-Gagula" održan u Jablanici.
Sport / Ostali sportovi | 26. 09. 2018. u 15:46 Bljesak.info
Veslački maraton "Ismet Kovačević-Gagula"

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"U okviru manifestacije 'Jablaničko ljeto 2018' pod pokroviteljstvom Općine Jablanica i u organizaciji Omladinskog kluba 'Pod istim suncem', održan je XIII Tradicionalni veslački maraton 'Ismet Kovačević-Gagula'.

Na stazi dugoj 4.210 metara od plaže 'Vila' Ostrožac do plaže 'Peta' u Donjem Paprasku natjecalo se 17 posada u drvenim tradicionalnim čamcima dužine 3,5 metara i dubine 50 centimetara. Pobjednička posada, Šahinović Smajo i Vođo Ragib, do cilja je stigla za 28 minuta i 57 sekundi.

Drugoplasirana posada, Ramo Graho i Nihad Zerem , stigla je 23 sekunde iza pobjednika, dok je trećeplasirana posada, Husrep Fikret i Mevludin Pozder, na cilj stigla za 30 minuta i 23 sekunde. Na cilju Veslačkog maratona na plaži “Peta” u Donjem Paprasku, u nazočnosti brojnih promatrača, općinski načelnik je pobjedničkim posadama uručio medalje, plakete i novčane nagrade u iznosu od 500, 300 i 200 konvertibilnih maraka, nakon čega je nastavljen glazbeno-zabavni program."

Inče, manifestaciju je financirala Općina Jablanica iz sredstava predviđenih proračunom općine i uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ te ministra Ajdina Teletovića i TZ HNŽ.

Uz nazočnost brojnih ljubitelja ove manifestacije i gostiju iz političkog, vjerskog i privrednog života općine Jablanica, na otvaranju ove tradicionalne manifestacije na plaži 'Vila' u Ostrošcu općinski načelnik Salem Dedić se osvrnuo na važnost drvenog čamca za živote ljudi koji žive u selima oko jezera, te na važnost veslačkog maratona za Jablanica i njenu turističku ponudu, priopćio je Haris Nezirić.

Kopirati
Drag cursor here to close