Australian Open

Iznenađenje u Melbourneu: Prva i treća igračica svijeta bez finala

Trenutačno 15. tenisačica svijeta svladala je prvu, dok je 32. na WTA ljestvici bila bolja od treće igračice svijeta i tako smo za posljednji meč prvog Grand Slama sezone dobili dvoboj između Sofije Kenin i Garbine Muguruze.
Sport / Ostali sportovi | 30. 01. 2020. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Scroll.in / Iznenađenje na Australian openu: Kenin i Muguruza bolje od Barty i Halep

U polufinalima ženske konkurencije na Australian Openu dogodila su se velika iznenađenja - 15. tenisačica svijeta svladala je prvu, dok je 32. na WTA ljestvici bila bolja od treće igračice svijeta i tako smo za posljednji meč prvog Grand Slama sezone dobili dvoboj između Sofije Kenin i Garbine Muguruze.

Amerikanka Sofia Kenin pobijedila je prvu igračicu svijeta Ashleigh Barty pred njenim navijačim sa 2:0 u setovima (7:6, 7:5) Odigrala je 21-godišnja američka teniserka zaista sjajan meč. Bila je najbolja kada je najviše trebalo, pa je tako u prvom setu spasila dvije set lopte i zatim je sa četiri vezana poena došla do osvajanja ovog dijela igre sa 7:6.

Barty je u drugom setu imala break prednosti sve do samog finiša. Uspjela je ponovo da prokocka dvije set lopte, Kenin joj je uzela break, a zatim odmah i drugi i završila je ovaj set sa 7:5 i sa ukupnih 2:0 se plasirala u svoje prvo Grand Slam finale.

Tamo je čeka Garbine Muguruza koja je pak svladala favoritkinju u tom polufinalu Simonu Halep sa 2:0 (7:6 i 7:5).

Nakon zaista velike borbe i dosta preokreta Španjolka, osvajačica Wimbledona iz 2017. godine, zadržala je koncentraciju u ključnim gemovima i sad joj se, nakon French Opena 2016. i spomenutog Wimbledona smiješi treći Grand Slam naslov karijere.

Kopirati
Drag cursor here to close