Tužna vijest iz tenisa

Iznenada preminuo jedan od najvećih ruskih tenisača Alexander Volkov

Volkov je igrao u polufinalu US Opena 1993. godine, a tamo je izgubio od budućeg pobjednika Petea Samprasa. Tijekom svoje desetogodišnje profesionalne karijere osvojio tri ATP turnira.
Sport / Ostali sportovi | 21. 10. 2019. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: En24 News / Alexander Volkov (†52)

Ruski tenisač Alexander Volkov umro je u dobi od 52 godine, objavio je u subotu ATP (Association of Tennis Professionals). Za sada nema informacija o uzroku smrti.

Volkov je igrao u polufinalu US Opena 1993. godine, a tamo je izgubio od budućeg pobjednika Petea Samprasa.

Tijekom svoje desetogodišnje profesionalne karijere, u kojoj je igrao protiv mnogih velikana tenisa, primjerice Borisa Beckera i Michaela Sticha, Volkov je osvojio tri ATP turnira. Njegov najbolji plasman na svjetskoj ljestvici bilo je 14. mjesto.

'Uvijek ću pamtiti tvoj veseli osmijeh i naše nastupe za reprezentaciju u Davis Cupu. Počivaj u miru, prijatelju moj', preko Ruskog teniskog saveza od prijatelja se oprostio još jedan velikan, Jevgenij Kafeljnikov.

Nakon što je 1998. godine prekinuo igračku karijeru, Volkov je trenirao Rusa Marata Safina. Zajedno su osvojili US Open 2000. godine i Australian Open 2005. godine. Dvije godine kasnije suradnja je završila.

'Zahvaljujući njemu postao sam svjetski broj 1., tako da je mi on bio jako važna osoba u životu i prirastao mi uz srce. Nažalost, to se događa u životu', pokušao je riječi utjehe naći i Marat Safin.

Kopirati
Drag cursor here to close