Konferencija

Pronaći praktična rješenja za edukaciju plesnog kadra u BiH

Sudionici će razmijeniti iskustva u vezi s baletnom i plesnom edukacijom iz oblasti koreografije, pedagogije, suvremenog plesa, menadžmenta u kulturi, te kulturne politike.
Sport / Ostali sportovi | 13. 11. 2018. u 17:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Umrežavanje umjetnika i znanstvenika da bi se došlo do praktičnih rješenja za edukaciju plesnog kadra u BiH, jedan je od ciljeva prve Internacionalne znanstvene konferencije za baletnu i plesnu edukaciju koja će sutra biti održana u Sarajevu.

Konferenciju organizira Udruženje Tanzelarija - Organizacija za promociju suvremenog plesa iz Sarajeva u partnerstvu s Institutom za umjetničku igru iz Beograda, a tema je „Umrežavanja, znanja i vodstvo: Nova era u baletnoj i plesnoj edukaciji“. Sudionici će razmijeniti iskustva u vezi s baletnom i plesnom edukacijom iz oblasti koreografije, pedagogije, suvremenog plesa, menadžmenta u kulturi, te kulturne politike.

Predsjednica Udruge Tanzelarija Ivana Hadžihasanović danas je na konferenciji za novinare u Sarajevu izrazila nadu da će ovo okupljanje biti poticajno da se sagledaju svi izazovi i zajedničkom energijom dođe do nekih novih ideja.

''Također, da napokon u Sarajevo pokušamo da dovedemo visoko obrazovanje koje je vezano za plesnu pedagogiju, za kulturne politike, menadžment u kulturi, kao i za koreografe. Mislim da je Sarajevo jedino mjesto koje još uvijek nema takvu vrstu edukacije, a definitivno smo zadnji glavni grad u regiji koji nema suvremenog plesa u edukacijskom sustavu'', istaknula je Hadžihasanović.

Aleksandar Ilić iz Instituta za umjetničku igru je kazao da su prije dvije godine održali veliku međunarodnu konferenciju u suradnji s Međunarodnom mrežom za operu i ples.

''Sutrašnja konferencija će također okupiti sjajne izlagače i otvoriti prostor da možda napravimo neke zajedničke planove. Svi se suočavamo sa sličnim problemima, odnosno izazovima i nadam se da ćemo doći do nekih ideja koje ćemo u budućnosti zajedno i realizirati.

O kulturnoj politici tijekom konferencije govorit će Zorana Mihelčić, direktorica šibenskog plesnog Festivala.

''Ova konferencija puno veću simboliku od samog znanstvenog izlaganja ima u raznovrsnosti dijalekata i tema o kojima ćemo govoriti. Naša uspješna suradnja će se zasigurno i dalje nastaviti'', kazala je Mihelčić.

Kopirati
Drag cursor here to close