Najbolji od najboljih

Izabrani najuspješniji športaši Grada Širokog Brijega za 2019. godinu

Izbor najuspješnijih je izvršio Ocjenjivački sud prema Pravilniku za izbor najuspješnijih športašica, športaša i momčadi za 2019. godinu.
Sport / Ostali sportovi | 19. 02. 2020. u 09:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Grad Široki Brijeg / Izabrani najuspješniji športaši Grada Širokog Brijega za 2019. godinu

U utorak navečer u hotelu „Park“, u organizaciji Športskog saveza Grada Širokog Brijega održan je tradicionalni izbor najuspješnijih športaša, športašica i momčadi Grada Širokog Brijega za 2019. godinu.

Izbor najuspješnijih je izvršio Ocjenjivački sud prema Pravilniku za izbor najuspješnijih športašica, športaša i momčadi za 2019. godinu.

Prije same svečanosti dodjele priznanja nazočnima su se obratili Ivan Zeljko, predsjednik Športskog saveza Grada Širokog Brijeg, i Miro Kraljevć, gradonačelnik Širokog Brijega. Nakon himne u izvedbi dueta „Stari zvonik“, održana je minuta šutnje za Viktora Ćorića-Vitu, dugogodišnjeg člana Upravnog odbora Športskog saveza.

Foto: Grad Široki Brijeg / Izabrani najuspješniji športaši Grada Širokog Brijega za 2019. godinu

Ivan Kvesić i Anđela Soldo najbolji su športaši Širokog Brijega u 2019. godini po izboru Športskog saveza Grada Širokog Brijega. Oboje su izabrani treći put zaredom.

Ivan Kvesić je na Europskim igrama u Minsku osvojio zlato, a osvajao je odličja i na turnirama Svjetske karate lige. Kao član Hrvatske karate reprezentacije je izgledni sudionik narednih olimpijskih igara u Tokiju (Japan). Za 2019. god. proglašen najuspješnijim karatašem Grada Zagreba. U dosadašnjim izborima najuspješnijih športašica i športaša Grada Širokog Brijega dobivao je priznanja u svim kategorijama. U svojim vitrinama ima i titulu Svjetskog prvaka. Student je fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu.

Foto: Grad Široki Brijeg / Izabrani najuspješniji športaši Grada Širokog Brijega za 2019. godinu

Anđela Soldo po treći puta zaredom je izabrana za najuspješniju športašicu Grada Širokog Brijega. Karateom se bavi od svoje šeste godine kao članica Karate kluba ŠIROKI. Upisom na Kineziološki fakultet u Mostaru pristupa Sveučilišnom karate klubu NERETVA . Članica je državne reprezentacije Bosne i Hercegovine. U ranijim izborima najuspješnijih športašica i športaša Grada Širokog Brijega je birana u slijedećim kategorijama: NADA GODINE 2010. god.; NAJUSPJEŠNIJA JUNIORKA 2014. God. Najznačajniji rezultati u 2019. godini: 3. mjesto na Balkanskom seniorskom prvenstvu – pojedinačno; nastupala je na Europskom prvenstvu za mlađe seniore održanom u Danskoj i na Europskom prvenstvu za seniore u Španjolskoj; Državna prvakinja za mlađe seniore i seniore.

Posebna priznanja za dugogodišnji izniman doprinos u razvoju i promicanju širokobriješkog športa: Nikolina Čolak, Anđelo Kvesić i Marinko Mikulić – Ćipukić.

Priznanja su dobili i pobjednici Malonogometne lige mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega u 2019. godini, ekipa MZ Kočerin. Također, priznanje je otišlo i u ruke glavnog sponzora lige Ožujsko pivo.

Najbolja ženska ekipa:
- ŽNK Široki Brijeg

Najbolja momčad:
- HKK Široki

Najbolji trener:
- Danijel Jusup

Za nade godine (djevojčice i dječaci do 14 godina) proglašeni su:

 - Magdalena Kvesić (Taekwando klub Poskok-Kočerin) i Gojko Jelić ( NK Široki Brijeg).

Najuspješnija kadetkinja i kadet (djevojčice i dječaci od 14 do 16 godina):

- Natalija Galić (Hrvatski cheerleading klub Široki) i Dominik Vujanović (HKK Široki)

Najuspješnija juniorka i junior:

- Antonija Jozeljić (Judo klub Neretva) i Mario Jozeljić (Judo klub BORSA)

 

Kopirati
Drag cursor here to close