Australian Open

Iz stroge karantene do finala

Amerikanka je bila 14 dana bez tenisa, treninga, terena, nešto je improvizirala u hotelskoj sobi. Bilo je čipsa, ribe, mogla je više spavati.
Sport / Ostali sportovi | 19. 02. 2021. u 18:00 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do polufinala US Opena prošle godine, nije bilo nigdje. Dobro, imala je dva četvrtfinala i jedno polufinale u igri parova. To je bilo uglavnom to. A onda je prošle godine u New Yorku uspjela malo svijetla reflektora skrenuti prema sebi.

Probila se do polufinala, na vrlo uvjerljiv način bez izgubljenog seta. U polufinalu je nakon velike borbe pala, Naomi Osaka je slavila 2:1.

Par mjeseci kasnije, Jennifer Brady je napravila korak više. Evo je u finalu Australian Opena. Idealna prilika za revanš, jer je s druge strane baš Naomi Osaka.

Jennifer priznaje kako nije očekivala nešto ovako u Melbourneu, posebno jer je imala velikih problema po dolasku. Za nastup se pripremala u hotelskoj sobi iz koje nije mogla izaći 14 dana. Jer je na njenom letu za Australiju jedna gospođa bila pozitivna.

Amerikanka je bila 14 dana bez tenisa, treninga, terena, nešto je improvizirala u hotelskoj sobi. Bilo je čipsa, ribe, mogla je više spavati.

Od 51 igrača odnosno igračice koji su bili u strogoj karanteni, samo je Jennifer uspjela doći do četvrtog kola. I ne samo to, završila je u finalu.

U četvrtak je Brady postala prva bivša igračica sa sveučilišta koja je izborila veliko finale od Kathy Jordan 1983. godine. John McEnroe je bio posljednji osvajač US Opena 1984. godine nakon izlaska sa sveučilišta.

''Čak i prije karantene nisam mislila da ću sada biti tu gdje jesam. Opet ne bih rekla da nisam u nevjerici. Znate, ja sam radila, trenirala koliko i kako mogu i ovo sam zaslužila. Znam da ću biti nervozna kada izađem na teren, ali zašto to da krijem. To moram prihvatiti i uživati u svom trenutku. Nakon pobjede u polufinalu noge su se tresle, srce je lupalo ludo. Sada me čeka teško finale, Osaka igra vrhunski tenis, osvajala je najveće turnire. Nadam se da će biti publike i da će uživati u sjajnom okršaju'', rekla je Jennifer koja je svoju karijeru uglavnom grada na sveučilištu UCLA.

''Mislim da ne zna nitko kako će reagirati u finalu, njenom prvom. Znate neke igračice su potonule, neke su igrale briljantno. To je veliki upitnik za svakoga u prvom finalu. I, vjerujte mi, finale se puno razlikuje od polufinala. U finalu ili su pobjednik ili gubitnik. Kao juniorka, Brady bi postala nervozna i jednostavno bi pukla, ali u posljednjih nekoliko godina vidjela sam novu Jen. Ona je borac ali kažem ne znam kako će izgledati na terenu'', mišljenja je legendarna Cris Evert na čijim terenima je baš Jennifer počela da udara tenisku lopticu.

Točnije, otac John Evert je pokušavao da otkrije tko je mali uljez na jednom od terena na akademiji kćerke Chris. I onda je vidio mali djevojčicu nevjerojatnih pokreta. John je bio impresioniran i vidio je toliko potencijala. Odmah je razgovarao s njezinim ocem i Jennifer je bila u programu sljedeći dan.

Zasluge za sjajne posljednje rezultate Amerikanke svakako ima i njen trener, Nijemac Michael Geserer. Tijekom duge pauze u vrijeme pandemije, Jennifer je maksimalno radila u Njemačkoj sa svojim trenerom u Regensburgu.

''Bilo je to sjajno vrijeme. Rijetko sam prije radila tako dobro i metodično. To je bila osnova za kasniji uspjeh. Geserer je trener koji ima precizan plan'', kaže Brady koju sutra gledamo u velikom finalu.

Do sada je napravila veliki posao, u subotu ima šansu postati peta igračica pod američkom zastavom koja je osvajala ovaj turnir u posljednjih dvadeset godina.

Video: The American Athlete - Jennifer Brady
Kopirati
Drag cursor here to close